16 Mar 1 match

Tung kväll i Falun i femte matchen

27 mars 2021 20:14
Herr

Det blev ingen rolig match sett ur FCH ögon i den femte kvartsfinalen. Hemmalaget var starkast direkt från start.

Efter två raka segrar var ett laddat och optimistiskt FCH som reste upp till Falun för den femte kvartsfinalen. Men det var hemmalaget Falun som satte tempot direkt. Precis som i de fyra första matcherna var det även dem som tog ledningen. Denna gång efter fem minuter. De gjorde även 2-0 bara sekunder senare. En gnista hopp tändes när Fredi Petersson hängde 1-2 sju minuter in i perioden. En gnista Omar Aldeeb gjorde allt för att släcka med sitt mål en minut senare. Men det gick inte helt när FCH återigen reducerade. Denna gång i power play av Linus Nordgren. Men någon gång här sluta det roliga för FCH denna kväll. Innan perioden var över gjorde Falun också 4-2.

Om uppförsbacken var lång inför perioden blev den även rejält brant efter de första 2 minuterna i andra perioden. På de minuterna gjorde Falun tre raka mål. Det fick räcka för Edling i FCH målet och in kom Mattias Qvarfordt som fick göra slutspeldebut denna säsong. Det blev ett kort stopp på blödningen fram till nionde minuten när Falun gjorde 8-2. Då blev det ett stort bråk mellan båda lagen. I tumultet blev Jonathan Nilsson slagen mellan benen med en klubba och svarade med att puta till spelaren. Det resulterade i ett matchstraff 2 för Nilsson som nu missar hemmamatchen på tisdag. Eftersom Falun också fick utvisningar blev det spel 3 mot 3 då plocka FCH keepern och kunde reducera genom Pontus Sölve. Men det var Faluns period och de gjorde sedan två mål till till 10-3.

När tredje perioden började satsade FCH allt framåt och plockade Qvarfordt direkt när läge gavs. Med en man mer skapa man bra tryck. När Falun hamnade i en kontring stoppades bollen från att gå in i det öppna målet av en liggande spelare och Falun fick straff. Det var dock inga problem för Qvarfordt att stänga ner den. Istället kunde FCH gör 10-4 nästa direkt efter i 6 mot 5 genom Nicklas Lidholm. Chansning med att plocka målvakt gjorde att Falun fick kontringar mot fritt mål. När de i en kontring åker på ett slag tilldöms de en ny straff. Denna gång fick Qvarfordt kapitulera, 11-4. Det blev mycket springande in och ut för Qvarfordt när FCH fortsatte satsa framåt. FCH skapade tryck men fick inte i bollen och tillslut kunde Falun också kvittera in 11-4. 13:49 var det FCH:s tur att få straff med sig. Linus Malmström fick förtroendet och han tackade med enkelt snurra upp målvakten och rulla in bollen. 12-5 blev slutresultatet.

Men som tur är avgörs inte serien på målskillnad utan i vunna matcher. På tisdag finns det bra möjligheter att kvittera och tvinga fram en avgörande sjunde match. Den ska vi ta.