Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Gothia Cup - dag 2

4 januari 2019 22:55
Ungdom

Andra speldagen är avslutad uppe i Göteborg. Gruppspelet är över och imorgon går lagen in i slutspelet!


**P07 (B11) ** FCH:s yngsta lag fortsatte under fredagen att jaga första segern, men precis som i går räckte tappert kämpande och bra spel bara till en knapp förlust, denna gång mot CL98 från Kalmar. FCH hade en 3-1-ledning att gå på inför den andra halvleken efter att Adam Hedvall stått för vardera ett mål och assist under matcherns första 15 minuter. Om FCH blev lite mätta eller om smålänningarna åt taggtråd förtäljer inte historien men i den andra halvleken tyckte moståndarna på och fick maximal utdelning med fyra mål. Ledningsmålet kom sent i perioden och slutresultatet skrevs till slut till 5-3. Detta nykomponerade FCH-gäng kämpar dock vidare och man har ytterligare tre chanser på sig att plocka hem en seger.

P06-Blå (B12-1) P06-Blå följde upp första dagens storseger med ytterligare en på fredagsmorgonen när norska NOR 92 slogs tillbaka med hela 19-1. Theo Britzén stack ut lite extra i matchprotokollet med sina 5 mål och 4 assists. Faktiskt fler passningar än vad pappa Jesper gjorde på en hel elitkarriär som notorisk målskytt i FCH på 1990-talet. I andra matchen ställdes man, likt många andra FCH-lag under dessa dagar, mot FBC Kalmarsund i en jämn match. FCH hade ledningen stora delar av matchen men när det började dra ihop sig stod det ändå 2-2 på tavlan. Då spurtade helsingborgspågarna och med två snabba mål såg man till att säkra såväl tre poäng som gruppsegern. I den sista, resultatmässigt betydelselösa gruppspelsmatchen lyckades man inte tagga till riktigt utan föll mot Malmö FBC med 6-2. I morgon väntar i första hand åttondelsfinal i A-slutspelet klockan 17.00.

P06-Svart (B12-2) Efter två snytingar i går kom P06-Svart ut som ett helt annat lag i dag och började med att knipa sin första poäng i morgonmatchen mot Lindås Rasta. Elliot Lilliebladh blev stor hjälte med ett sent kvitteringsmål fram till slutresultatet 4-4 i en match där Viktor Nilsson blev tvåmålsskytt. Stärkta av poängen i morgonmatchen kom första segern i dagens andra match mot norska GIF Fighters. Trots 1-0-underläge långt in i den andra halvleken lyckades man vända på steken efter att Lukas Hasselgren gjort det förlösande kvitteringsmålet. 2-1 blev slutresultatet. 12-åringarna hann även med en tredje match denna dag när de ställdels mot Jönköping på kvällskvisten. Motståndarna var obesegrade och en på pappret svår nöt att knäcka. En riktig kämpainsats av FCH-grabbarna gjorde att ställningen var 1-1 mot slutet men snöpligt nog lyckas Jönköping peta in ett segermål och det blev förlust med 2-1. På det stora taget var det dock en mycket lyckad dag för FCH:arna som slutade femma i sin sexlagsgrupp. I morgon väntar Skillingaryd i B-slutspelets 16-delsfinal.

F06 (G12)
Det yngsta tjejlaget följde upp gårdagens oavgjorda match med tre fina insatser i dag. I första matchen körde man över Skånekompisarna från Malmlhaug med hela 8-0 och där hela sex av tjejerna noterade sig i målprotokollet. I matchen därpå föll man mot starka gruppettan Linköping med 5-2. Men dagen avslutades mot muntra miner efter att man snyggt städat av Varla på seneftermiddagen med stabila 4-1. Med största sannolikhet slutar man trea i sin grupp och får sikta in sig på kvartsfinal i B-slutspelet i morgon. Där ställs man mot antingen FBC Lerum eller tjeckiska Tatran Stresovice.

P05-Blå (B13-1) Magnus Ohlssons grabbar repade mod efter de två förlusterna i går och kom taggade till första matchen mot norska Sarpsborg. Man öppnade bäst och hade 2-0. Tyvärr mattades man av en aning i den andra perioden och norrmännen kunde till slut få med sig ett oavgjort resultat. Snöpligt, kan man tycka, men första segern för dessa FCH-grabbar skulle ändå inte dröja länge. I dagens andra fajt, mot Frölunda IBK, kom islossningen. Matchen var jämn i en dryg halvlek innan FCH bestämde sig i slutet. Fint anfallsspel resulterade i många mål framåt och till slut vann man med 7-3. Max Ohlsson och Edwin Nilsson blev tvåmålsskyttar. I morgon väntar Munka-Ljungby i sextondelsfinal kl 10.00.

P05-Svart (B13-2) Grabbarna följde upp gårdagens två segrar med två nya i dag och blev enda FCH-lag som vann samtliga gruppspelsmatcher. Man började med en stensäker 9-2-seger mot norska Ajer vilket säkrade gruppsegern, bland målskyttarna märks bland annat ett hattrick av Oscar Sandberg. Man slog av på takten lite i den sena kvällsmatchen mot CL98 som man slog med 2-0 efter att Isaac Nilsson spikat igen i kassen. Gruppvinsten generar en sextondelsfinal i morgon bitti mot Rotebro klockan 09.00.

P04 (B14) Fjortonåringarna har haft ett kämpigt gruppspel. Den på redan på förhand tunna truppen har under turneringen decimerats ytterligare av skador och sjukdomar. Vi hoppas alla att Måns Hedström så snart som möjligt är tillbaka efter att ha brutit båtbenet! Grabbarna har dock kämpat på trots motgångarna och föreningsandan har varit god när både P05 Svart och F03/04 ställt upp och lånat ut spelare för att laget ska få ihop fulla femmor. I morgonmatchen mot Berg spelade man starkt i försvaret men hade förtvivlat svårt att få in bollen. 2-0 blev det till sist i en match där målvakten Joel Sallenhag var smått magisk mellan stolparna. I dagens två avslutande matcher orkade man inte hela vägen och föll tungt mot Zenith och Lindås Rasta med 8-1 respektive 9-0. Nu gäller det att slicka såren och komma laddade till första 32-delsfinalen i B-slutspelet mot skånska VIOX i morgon bitti klockan 08.00.

P03 (B15) P03 har avverkat tre gruppspelsmatcher under fredagen. Man startade med att rejält utmana ett starkt Värnamo. 4-4-läget i slutet på matchen försämrades dock till sist och Värnamo kunde vinna med 6-4. I andra matchen mötte man ett annat riktigt bra P15-lag, nämligen Kärra. Efter en magnifik försvarsinsats av utespelarna och en strålande målvaktsinsats kunde man som enda lag stjäla poäng av gruppettan efter en mållös match. Kvällsmatchen mot Lund skulle sedan avgöra vilket av de två lagen som blev trea i gruppen. FCH började svajigt och låg under med 1-0 men efter hela sju mål i rad kunde man tämligen enkelt kvittera ut tre poäng och boka in sextondelsfinal i B-slutspelet i morgon klockan 10.00. Gustav Karmefors och Ludvig Kjellman blev båda tvåmålsskyttar mot Lund.

F03 (G15) Efter två enkla segrar mot utländskt motstånd i går väntade betydligt tuffare kombattanter i dag. F03/04 inledde dagen mot riktigt duktigt FBC Kalmarsund. Motståndarna tog ledningen med 1-0 innan FCH:s tjejernas grymma effektivitet gjorde att blåsvart kunde glida upp i en något oförtjänt 4-1-ledning. Med devisen ”anfall är bästa försvar” slet man hårt för att hålla ledningen allt medan Kalmarsund kröp närmare. 4-1 blev 4-2 och 4-3 men efter uppoffrande spel i sista bytena kunde segern bärgas. Det skulle en stund senare visa sig att de nio poäng laget spelat hem så här långt räckte till en gruppseger och kvällsmatchen mot Jönköping blev därför av enbart akademisk betydelse. Efter en trög start vaknade FCH-tjejerna i andra halvlek och kunde kröna en tung forcering med ett kvitteringsmål i spel sex mot fem genom Johanna Ylvenberg. I morgon ställs tjejerna mot duktiga Täby FC, som så sent som förra veckan vann Storvretacupen, i kvartsfinal i A-slutspelet.

HJ18 (B18) Herrjuniorerna började dagen med en planenlig men knapp seger mot norska Vålerenga. 5-3 blev slutresultatet efter bland annat två mål vardera från David Wiiks och Elliot Windfeldts klubbor. Sista matchen mot Värnamo skulle ni bli helt avgörande för om laget skulle ta sig till A- eller B-slutspel. Det började bra för FCH när Elliot Windfeldt satte 1-0 men Värnamo jobbade sig tillbaka. Man kvitterade halvvägs in i perioden och mot slutet kunde man också göra 2-1 och 3-1. FCH jagade på för att komma i kapp men föll till slut med 4-2. Därmed väntar i morgon sextondelsfinal i B-slutspelet mot norska Bygdö Monolitten klockan 10.00.

**DJ18 (G18) ** De äldsta tjejerna inledde dagen med match mot Skånekonkurrenterna IBK Lund. Tjejerna fick en kämpig öppning på dagen och mötte ett lag som denna dagen var bättre. Slutresultatet blev 7-0 till lundensarna. Omladdning och ny match på eftermiddagen mot Nederländska Team Orange Juniors. Denna gången var det ett mer spelpiggt lag som beträdde planen. Trots ett stort chans och spelövertag var det lika i paus. I andra spräckte tillslut FCH mål nollan genom Felicia Lutmark. FCH pumpade på för att stänga tillställningen och med 15 sekunder kvar kom även avgörande 2-0. Tjejernas första seger i årets upplaga. Sista matchen var en kvälls holmgång mot Kalmarsund. Matchen inleddes väldigt jämnt och det är FCH som får den första heta chansen i boxplay. Tyvärr går skottet i stolpen. I anfallet efter kunde Kalmarsund konvertera sitt numerära överläge och göra 1-0. En ledning som de sedan inte tappade. Vid ställning 3-0 fick FCH straff som förvaltades på bästa sätt av Mika Riviere till 1-3. Efter det skapade FCH en hel del högoktaniga målchanser men inget mål. Mika fick sedan chansen från straffpunkten igen men skottet gick utanför. Istället fastsällde Kalmarsund slutresultatet till 4-1 med 30 sek kvar. Imorgon väntar B-slutspel och match mot ett annat Kalmar lag, CL98IC.