Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Theo Wirestrand antagen till Riksinnebandygymnasiet i Umeå

14 februari 2024 09:01
JAS

Theo Wirestrand, en ung och lovande spelare från FC Helsingborgs JAS-lag, har just fått den spännande nyheten att han blivit antagen till Riksinnebandygymnasiet (RIG) i Umeå. Detta prestigefyllda gymnasium, som endast tar in åtta pojkar och åtta tjejer varje år, är känt för att vara en plattform för utveckling av landets bästa innebandytalanger.


Theo är en av de utvalda få som kommer att få chansen att fördjupa sig i sporten och samtidigt bedriva sina studier på hög nivå under de kommande tre åren.

Med ett rekordstort antal sökande i år till RIG var konkurrensen hård, men Theo lyckades säkra en plats och ser fram emot den nya utmaningen. När vi frågar honom hur det känns att ha blivit antagen, svarar han ödmjukt men entusiastiskt: "Det känns väldigt roligt, såklart lite jobbigt att lämna vänner och familj här hemma, men annars bara bra."

Att bli antagen till RIG har varit ett mål för Theo under en längre tid. Han berättar att tanken började gro för några år sedan när han och hans vänner och lagkamrater började diskutera möjligheten. För Theo handlar det inte bara om att få möjligheten att utvecklas som innebandyspelare, utan också att få mäta sig med andra talanger och växa som person. "Jag förväntar mig tre roliga och lärorika år med RIG, tror att man kommer växa som person också och inte bara på innebandyplanen," säger han.

När vi frågar om hans mål med innebandyn är svaret tydligt: att ta sig så långt som möjligt. För Theo är drömmen att en dag få vinna SM-guld eller till och med VM-guld. Dessa ambitiösa mål visar på den passion och det engagemang han har för sporten.

När vi diskuterar framtiden och om vi kommer att få se honom återvända till FC Helsingborg i framtiden, är Theo öppen för möjligheten. "Det kan absolut hända. Kommer bli roligt att se vart man tar vägen efter RIG," kommenterar han.

Med en lovande karriär och en inställning präglad av beslutsamhet och ödmjukhet ser framtiden ljus ut för Theo Wirestrand. Genom att ta detta steg har han öppnat dörrar till nya möjligheter och utmaningar, och vi ser fram emot att följa hans resa på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och bortom.