Inför match – Växjö borta

11 mars 2023 09:49
Herr

I eftermiddag spelas den sista grundseriematchen för säsongen. FCH ställs mot Växjö på bortaplan. Direkt eftermatchen kommer topp fyra lagen göra sina slutspelsval.

Sista matchen för säsongen betyder inte så mycket för FCH som sedan några omgångar redan är klara förslutspel. Detsamma gäller för dagens motståndare som utöver säkrad slutspelsplats även säkrat en plats bland topp fyra. Växjö ligger just nu trea och det är även den sämsta placeringen de kan sluta på. Vid vinst mot FCH och Storvreta förlust mot Mullsjö kan man knipa andraplatsen. För FCH handlar det bara om att försvara sin sjätteplats. Både Mullsjö och Linköping kan gå om i fall de vinner sina matcher och FCH förlorar sin.

Senast FCH möte Växjö vann smålänningarna stort med 8-1. Detta trots FCH ledde med 1-0 efter första perioden. Efter det var det två av säsongens sämre perioder som följde. Chans till revansch idag då Växjö är det enda laget av topp fyra som FCH hittills inte rubbat på. Facit mot övriga topp fyra lag är fyra av sex poäng mot seriesegrarna Falun, tre poäng mot Storvreta och två målsnåla udda målsförluster mot Kalmarsund. Allt detta blir intressant efter matchen när topp fyra lagen ska göra sina val. Falun som vann serien får välja första vilket lag de vill möta av lagen 5-8. Sedan blir det Storvreta eller Växjö som väljer av de tre kvarvarande lagen osv. Valen kommer att göras live direkt efter matchen. Du ser både match och valen på hd.se eller sportexpressenplay.se