Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match

Välkommen Jonathan Nilsson!

12 maj 2023 13:00
Herr

Nästa spelare att skriva på är en nybliven världsmästare. Jonathan Nilsson stod i mål för Sverige när de vann U19 VM-guld för två veckor sedan. Nu blir nästa utmaning SSL med FCH.


Den 19-åriga målvakten hämtas in från Höllviken där han varit med och tagit deras juniorer till innebandyfesten två år i rad. Han har även tillhört deras Allsvenska trupp den gångna säsongen. Hans moderklubb är Skurup och har även varit en vända i Genarp innan det nu blir SSL-äventyr med FCH.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på för FCH, det var inget svårt beslut att ta. Jag har hört mycket bra om klubben och känner även några i laget sedan innan som pratat väldigt gott om klubben, så det fanns inga frågetecken om att det skulle bli FCH, säger Jonathan om övergången.

Jonathan ser väldigt mycket framemot att ta nästa steg i sin karriär och vara med och fightas mot världens bästa spelare kommande säsong ihop med FCH.

– Det jag mest ser fram emot är att få testa på att spela SSL. Även att det ska bli intressant att komma in i ett lag som går genom ett generationsskifte, kommenterar Jonathan Nilsson den kommande säsongen.

Som målvakt vill han vara med och bidra till laget för att hjälpa de till seger.

– Jag skulle beskriva mig själv som en som aldrig ger upp och även en spelare med mycket energi och vilja som älskar att kriga för laget!

Och han har höga mål med sin innebandy som han tror han kan uppnå med FCH.

– Mina personliga mål inom innebandyn är som de flestas mål, att bli bäst i världen. Men även vara med och ta FCH upp till toppen av svensk innebandy, säger Jonathan om sina mål med sin innebandykarriär.

När U19-VM avgjordes i Fredrikshamn för två veckor sedan tog Sverige sitt första U19-guld på tio år och målvakten som fick förtroendet i både semifinalen och finalen var Jonathan.

– Att vinna VM-guld är helt obeskrivligt, man har precis börjat förstå innebörden av det. En riktigt fin upplevelse som är obegriplig och fruktansvärt rolig att vara med om, avslutar Jonathan.

Vi gratulerar till guldet och hälsar Jonathan varmt välkommen till FCH!