Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

Sommarkoll med Christian Melin och FCH Dam

7 augusti 2017 15:22
DAM

Christian som du går in på sin andra säsong med FCH Dam. Förra säsongen slutade damlaget på placering 8, vilket gjorde att man, men bred marginal, höll sig kvar i division 1. Nu ser man med tillförsikt fram emot kommande säsong där en del förändringar sker i spelartruppen. Huvudtränare Christian Melin redogör läget i truppen, vad FCH kan erbjuda nästa säsong, samt hur vägen mot seriestarten ser ut. Här kommer en kortare intervju:


Hej Christian, hur är läget med dig?

Hej! Allt är bara bra här.

Ni börjar närma er slutet av egenträningen, hur känns det att snart få tillgång till hall och känna på klubba och boll igen?

Det är alltid kul och spännande när man skall in i hallarna igen, då väntar matcherna runt hörnet, jag har en bra känsla inför säsongen.

Ni värvade nyligen in Johanna Andersson från Gantofta, hur ser läget i truppen ut?

Om vi börjar med målvakterna så har vi fått in en duktig och rutinerad målvakt i Elin Bergsten som tillsammans med vår unga talangfulla målvakt Sofia Azelius kommer bli ett härligt radarpar. Backsidan ser väldigt bra och stabil ut, här finns rutin och talang i massor. Dessutom tillkommer Amanda Johannesson som gör comeback på innebandyplanen plus nyförvärvet Sofia Ekroth som även hon gör comeback. På forwardsidan har vi tappat en del spelare därför var det väldigt viktigt att Johanna Andersson tillkommer. Ett annat nyförvärv är Marika Tapper sen kommer en del andra nya ansikte tillkomma här när vi drar i gång. Centrarna håller hög klass och här känns det också väldigt bra. Sammanfattningsvis så har vi fått behålla vår viktiga och duktiga stomme, kryddat med nyförvärv som håller hög klass och har mycket rutin.

Varför ska man komma och kolla på FCH nästa säsong, vad kan ni bjuda publiken på?

Vi kan lova publiken många roliga och spännande matcher. Ett FCH som aldrig viker ner sig och som alltid går för 3 poäng. Tjejerna kommer börja som vi avslutade säsongen. 

Hur ser upplägget ut nu under försäsongen? Vilket motstånd kommer ni att stöta på, i vägen mot seriestart?

Nu väntar träning i tre veckor innan en turnering i Hässleholm 25-27/8 där vi ska möta IBK Lund elit, Emmaljunga och Lerum samt ev slutspel. Därefter står fyra matcher i Skånemästerskapen på schemat innan serien drar i gång i slutet på september. 

Vi tackar Christian för pratstunden, och önskar honom tillsammans med resterande Dam A stort lycka till under uppladdningen inför kommande säsong. För fler nyheter gällande Dam A och deras säsong, följa oss på hemsidan och våra sociala medier.