Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Simon Laraño klar för FCH

8 maj 2023 11:00
Herr

Nästa spelare som ansluter till herrlaget inför kommande säsong är Simon Laraño. Simon kommer närmast från spel i Växjö. Han debuterar även denna veckan för det Filippinska landslaget.


Simon Laraño ansulter till herrlaget i SSL från Växjö. Den 19-åriga backen har spelat i Växjö hela sin karriär och blev uppflyttad till Växjös SSL-trupp till säsongen 21/22. Efter två säsonger i SSL med Växjö känner Simon att det är dags att testa vingarna någon annanstans för att ta nästa steg och är nöjd med sitt val av Helsingborg.

– Det känns väldigt bra att få skriva på för FCH. Känner att jag behöver ta nästa steg i min utveckling och då gav FCH mig en möjlighet som jag anser vara väldigt bra för mig, en möjlighet som får mig att visa vad jag går för och utvecklas till den spelaren som jag vill bli, säger Simon

Simon är en stor back som mäter 192 cm som gillar att bidra i det offensiva spelat.

– Om jag skulle beskriva mig så skulle jag nog säga att jag är en spelare som kommer göra allt för att vinna matchen. Göra allt för att hjälpa mina lagkamrater prestera och vilja mer. Innebandymässigt hade jag nog sagt att jag är en spelare som gillar att utmana, sätta mina lagkamrater i lägen där de kan göra mål. Har väl inte lyckats göra det i SSL ännu, men nu är det dags.

Totalt har det blivit 67 matcher i SSL:s grundserie och slutspel med Växjö men nu ser Simon framemot att börja tävla med sitt nya lag.

– Det jag ser fram emot med kommande säsong är att få tävla med laget. Det kommer bli riktigt kul att få lära känna alla spelare och vinna matcher med dem! Mitt mål med innebandyn är att bli så bra som möjligt och alltid vara en faktor till att mitt lag vinner matcher. Vill bli en spelare som ska betyda mycket för laget jag spelar i.

Denna veckan gör han även debut i tävlingssammanhang med det Filippinska landslaget som ska spela South East Asia Games (SEA-Games) i Kambodja. Första matchen ska de spela mot regerande mästarna Thailand den 12/5. SEA-Games är ett multisportevenemang för länderna i Sydostasien och väldigt prestigefyllt och målsättningen för filipinerna och Simon är klara.

– Vårat mål med SEA-Games är att vinna guld! Att ge Filippinerna den första guldmedaljen inom innebandyn. Ett annat mål är att bli bäst i Asien.

Vi önskar Simon ett stort lycka till i Kambodja och välkommen till FCH!