Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

F03/04:s Fredrik Roos sumerar säsongen

25 april 2017 11:29
F03/04

Ett av föreningens största lag sett till antal spelare har haft en händelserik säsongen bakom sig men sitt stora äventyr framför sig. Hemsidan tog ett snack med deras tränare Fredrik Roos.
Hur många spelare och ledare är ni?
– Vårt lag består av 25 spelare och 2 ledare.

Var och hur ofta tränar ni?
– Två gånger i veckan. I Hittarp på måndagarna och i arenan på torsdagar. Till nästa säsong hoppas vi få två träningspass i stor hall och därmed lämnar vi för första gången Laröd/Hittarp där laget startade för snart sex år sedan.

Vilka serier och cuper har ni spelat i?
– Vi har spelat i serien Pantamera Flickor D och kompletterat med ett tiotal träningsmatcher för att alla spelare skulle få ett tillräckligt antal matcher. Vi har varit på två övernattningsturneringar i Göteborg (Salming Invitational i augusti och Gothia i januari). Dessutom har vi spelat Ängelholm Outdoor, FCH Cup och Skånemästerskapen. Vi ser dessutom fortfarande fram emot Gårdarike Lions Tjejcup i maj och Prague Games i juli.

Vad har ni fokuserat på denna säsongen?
– Vårt fokus har i alla år varit den individuella spelarens teknik framför taktik och annat. Vi har fortsatt på samma väg i år. Alla moment sombättrar på vårt passningsspel är något vi fokuserat extra på.

Vi har också delat upp en del träningar i två olika pass med lätt respektive svår nivå på övningarna. Spelarna har inför varje träning själva fått välja vilket pass de vill gå på. När vi utvärderat upplägget efter säsongen så har det bara varit positiva gensvar från spelarna. Framförallt de som är lite nyare inom innebandyn har uppskattat möjligheten att få öva på grundtekniken i lugn och ro. Detta är nog något vi kommer att försöka bygga vidare på till nästa säsong.

Vilket är ert bästa minne från säsongen?
– Det var lite häftigt och speciellt att vara i väg på Salming Invitaional som var vår första övernattningsturnering där vi bodde på hotell i stället för skolsal. Men vårt allra bästa minne ligger nog framför oss. I två år har vi jobbat och sålt grejer för att kunna åka till Prague Games i Tjeckien. Nu är äventyret riktigt nära och resfebern börjar infinna sig!

Har ni någon övning som är uppskattad som ni kan dela med er av?
– Vi spelar en del 1vs1-matcher på träningarna. Vi bygger då upp hälften så många planer som vi är spelare så att alla kan vara i gång samtidigt. Målen består av en kon och det gäller att försöka skjuta bollen så att den träffar motspelarens kon. Efter avslutad match byter både spelarna plan, vinnaren går åt ena hållet och förloraren åt det andra. På så vis blir det alltid jämna matcher.

Har någon/några i ledarstaben gått någon utbildning iår? Och, om ja, vad tyckte ni?
– Jag har gått Spelsystemet Röd vilket var en trevlig kurs som gav en hel del inspiration och nya innebandytermer att lära ut till tjejerna.

Har ni något annat kul ni kan berätta om ert lag?
– Trots att vi är ett av klubbens största lag sett till antal spelare så har vi nästan alltid plats för nya tjejer. Känner ni någon som skulle kunna passa in hos oss så får ni gärna tipsa dem!