Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Oscar Johansson ”En stor ära att få dra på sig den blå-gula tröjan och få representera sitt land”

28 augusti 2021 12:00
Herr

Gruppspelet avklarat och tre segrar för Oscar Johansson och hans Sverige. Idag väntar semifinal mot regerande mästarna Tjeckien.


I U19-VM i Brno är gruppspelet avklarat och för Oscar Johansson har det varit extra speciellt då han fått chansen som kapten för det svenska laget.

– En otroligt mäktig känsla! En stor ära att få dra på sig den blå-gula tröjan och få representera sitt land. Såklart extra roligt att få förtroende som lagkapten, det betyder mycket för mig, säger Oscar nerifrån Tjeckien.

Både Oscar och det svenska laget har övertygat i gruppspelet med tre raka segrar. 13-2 mot Tyskland, 11-0 mot Danmark och ett avslutande styrkebesked med 7-1 mot Schweiz.

– Vi har en otroligt bra trupp och har kommit ihop bra som grupp. Känns som att vi för varje match som går blir bättre och bättre. Saker som att vi har en väldigt bra offensiv, två riktigt bra målvakter och är bra i de defensiva omställningarna, tror jag har varit tre framgångsfaktorer!

Gruppseger innebär att man får möta tvåan i grupp B vilket blev regerande mästarna och hemmanationen Tjeckien.

– Framförallt ska det bli riktigt roligt att spela och kommer nog vara bra tryck på läktarna! Det är dom här matcherna som man verkligen vill spela. Tror det kommer bli en tuff match. Tjeckien är ett fysiskt lag och har många duktiga spelare. Men jag har en väldigt god känsla, hälsar Oscar inför semifinalen.

Semifinalen mot Tjeckien börjar 14:30 och du ser den live och gratis på IFF:s Youtubekanal.