Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Innebandy för ALLA med FC Helsingborg

11 mars 2024 13:24
Föreningen

Hållbarhetsmatchen spelades i lördags men vi fortsätter veckan ut på vårt hållbarhetstema. Idag har vi glädjen att presenter mål 10 av de 17 globala målen och ett av föreningens mest uppfattade lag, våra Parastars.


Mål 10 belyser vikten av att verka för ett samhälle där ingen lämnas utanför i utvecklingen. Ett jämlikt samhälle bygger på principen om allas lika rättigheter och möjligheter oberoende av t.ex. kön, etnicitet, religion, funktionsvariation, ålder och annan ställning. FC Helsingborg strävar efter att göra innebandy tillgängligt för alla. Vi har initierat innebandyverksamheter för barn och ungdomar på flera platser för att öka tillgängligheten. För seniorer erbjuder vi spel på olika nivåer, från elit till motion. Sedan maj 2022 har vi även erbjudit innebandy för spelare med olika funktionsvariationer genom vårt lag, ParaStars. Detta initiativ växer kontinuerligt, och under den senaste säsongen har våra grupper expanderat markant. ParaStars ungdom har vuxit från fem till 14 spelare, medan ParaStars seniorer nu består av hela 24 spelare.

"Vi har sett en betydande ökning från 14 till 24 spelare idag i ParaStars – ett nytt rekord! Och fler verkar vara på väg att ansluta. Det känns som om det dyker upp någon ny vid varje träning, vilket naturligtvis är fantastiskt roligt!", säger Åsa Karmefors.

Med ökningen av antalet spelare har aktiviteterna runt laget också intensifierats. Laget har deltagit i flera cuper och sammandrag, inklusive Malmö Open – en betydande turnering där laget bodde på Scandic Segervång och spelade matcher i Baltiska hallen. Om du vill stödja våra hållbara initiativ är du välkommen att delta i vår Swish-kampanj. Genom att bidra hjälper du oss att investera i solpaneler för en långsiktig och hållbar framtid – precis som den inkluderande innebandyträning vi erbjuder för alla!