Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Pontus Sölve förlänger

15 april 2021 10:20
Herr

Pontus Sölve fick en genombrottssäsong efter att bytt position till backen. Nu väljer han att förlänga sitt kontrakt med FCH.


20-åringen från Lund har under de senaste säsongerna spelat med FCH på dubbellicens från IBK Lund. Från och med nästa säsong blir det nu en permanent övergång till blåsvart. Första säsongen med FCH, 2019/20, blev det totalt 14 matcher och inga poäng. Utan genombrottet fick vänta till denna säsong när han gick från forward till back. Han började säsongen med att bilda ett stabilt backpar med Gustav Svensson. Desto längre säsongen fortskred desto bekvämare blev han i sin nya roll. Då började även poängen komma. I femte omgången kom första målet i SSL hemma mot Kalmarsund. Det blev sen totalt sju poäng under grundserien. I slutspelet växte Pontus ytterligare och fick då spela ihop med Kristoffer Fält i första femman. I frånvaro av Max Wahlgren och Jonathan Nilsson i varsin match fick han även chansen i den framgångsrika power play formationen. Det ett mål och en assist under de sex matcherna mot Falun.

Tränare Niklas Pålsson tror mycket på den unga backen och är nöjd över att nu säkrat upp hans spel de kommande två säsongerna.

– Pontus har haft en fantastisk resa den gångna säsongen. Han har verkligen haft en ständigt stigande utveckling där han inför säsongen inte på något sätt var garanterad en startplats på tre formationer till att avsluta seriespelet och hela slutspelet med att styra vårt spel med boll i vår förstaformation. Pontus är otroligt bollskicklig och har en bra blick för spelet, han har under säsongen utvecklat sig på alla sätt och fortsätter han så, så vet nog ingen av oss vart detta kan sluta! Vi är mycket glada att Pontus är med oss vidare i vår resa mot toppen där hans profil som ung och lokal passar oss utmärkt i FCH.