Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Seger i viktiga matchen mot Hagunda

9 mars 2024 17:07
Herr

Förutsättningarna var att seger nästan var ett måste för att hålla sig kvar och definitivt för att fortsätta ha SSL-kontraktet i sina egna händer. Trots en bra start var det spännande in i slutet.


Fyra lag är inblandade om att göra dagens motståndare Hagunda sällskap till nästa års Allsvenska. Med två matcher kvar inför dagens match var FCH ett poäng före Nykvarn och Karlstad. Seger behövdes därför för att fortsätta ha allt i egna händer inför sista omgången. Det började fint för FCH som tog kommandot i matchen och 1-0 kom efter sex minuter genom Linus Nordgren. Tio minuter senare jobbade han fint fram bollen till Simon Svensson som kunde göra 2-0 och FCH hade bra koll på matchen efter första tjugo. Andra perioden fortsatte i samma anda och det blev tidigt 3-0 genom Nicklas Lidholm. Det var efter det allt skulle vända. Det tog Hagunda dryga 100 sekunder att göra tre mål och kvittera matchen. FCH tog tillbaka ledningen genom Christoffer Andersson. Men den höll inte länge utan nästan omgående kom en ny kvittering. Det var alltså helt jämt inför sista perioden och ett Hagunda med vittring.

Det blev en nervös sista period där båda lagen skapade lite chanser men inga mål. Efter 14 minuter fick FCH en gyllene chans att göra mål när de fick power play. Trots två bra lägen från Linus Nordgren blev det inga mål och tiden började rinna iväg. I den 16 minuten stressade Fredi Petersson fram ett motlägg som studsa fram till Christoffer Andersson som stod rätt placerad och kunde rulla in bollen till förlösande 5-4. Hagunda satsade utan målvakt men kunde inte komma tillbaka en tredje gång. Med tre nya poäng går FCH upp på 28 poäng och kliver även förbi AIK. FCH kan säkra kontraktet redan i helgen om Karlstad eller Nykvarn förlorar. Gör dem inte det blir det en lördag nästa vecka om var man spelar nästa säsong.