FAL

Seger i Falun

22 mars 2021 21:15

Efter två inledande förluster kom idag den försa segern i slutspelet.

Snacket inför matchen handlade mycket om att FCH svårt att få hål på en storspelande Johan Rehn i Falun målet. Ett annat problem har varit att Falun alltid tagit ledningen och sedan kunnat spela på det. Det började inte bra denna gång heller när Jonathan Nilsson åkte på en två minutare i femte minuten. Falun har i serien varit snuskigt effektiva i sitt power play. Så även denna gång. Alexander Galante Carlström gav Falun ledningen och historien från de första matcherna upprepa sig. Men bara en minut senare kunde FCH kvittera till 1-1 genom Max Wahlgren. 1-1 stod sig hela första perioden ut.

En minut in i den tredje perioden gav lagkapten Oliver Johansson FCH ledningen för första gången i årets slutspel. En ledning som denna kväll aldrig skulle släppas. Två minuter in i perioden slog Linus Nordgren till med otroligt slagskott rakt upp i krysset till 3-1. Det roliga skulle inte sluta där utan sju minuter in gjorde Jonathan Nilsson 4-1. FCH spelade ett rakare och aggressivare anfallsspel än i de tidigare matcherna. Även försvarsspelet satt bra denna match och Falun fick inte komma till många lägen. Enda gången Falun var riktigt farliga var när de fick spela med en spelare mer. Det fick dem chansen till ännu en gång när Linus Nordgren blev utvisad för tredje matchen i rad. Denna gång såg det ut som man skulle klara boxplayet men med sex sekunder kvar kom reduceringen till 2-4. Repliken kom direkt genom Max Wahlgrens andra mål. Fri med målvakten rullade han in bollen retfullt enkelt under armen på Rehn. Falun reducerade återigen bara 15 sekunder senare. 5-3 blev resultatet inför slutperioden.

FCH kom ut till anslutningsakten med en härlig inställning och bara seger i blicken. Falun fortsatte att skicka in chans bollar på mål men Edling var med på noterna. När Max Wahlgren skickade in sitt tredje mål såg det väldigt ljust ut för FCH. Det blev lite nerv igen när Johan Samuelsson slog in 4-6 på volley. FCH fick en riktig chans att stänga ner matchen när man tilldömdes straffslag. Max Wahlgren klev fram med chans på ett fjärde mål. Han gjorde allt rätt och runda Rehn men bollen rullade retfullt precis utanför. Falun plocka målvakt och satsa framåt men FCH kunde hålla ut och ta fösta segern i matchserien. Nu har man chansen att kvittera på hemmaplan redan på torsdag.