Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Seger hemma mot AIK

7 januari 2023 18:59
Herr

Årets första hemmamatch slutade med seger mot AIK.


Första slutade med målfest uppe i Solna när FCH vann med 14-10. Riktigt lika många mål blev det inte idag även om Idrottens Hus även om de total fick se 15 mål och det var FCH som inledde målskyttet. Första målet kom efter 11 minuter i powerplay av Max Wahlgren som var tillbaka efter sjukdom. AIK stack sen upp och kvitterade innan FCH fick chansen med en spelare mer ännu en gång. Likt första gången blev det mål även andra gången. Denna gång spelade Wahlgren fram Bergström som slog in bollen från slottet. Det målet blev det sista i första perioden.

När andra perioden drog i gång tog det bara 21 sekunder för gästerna att kvittera. Men det blev det sista roliga för dem i perioden. Efter det blev det fyra raka FCH mål. Fem minuter in kontra FCH fint och Nordgren slog in bollen till en framåtrusande Oscar Johansson som inte gjorde några misstag. 4-2 kom efter en period AIK såg ut att jobba sig in i matchen, istället satte kontringskungen Nordgren fart och fördelade ut bollen till Wahlgren på kanten som prickade in bollen mellan målvakt och första stolpen. Det blev sen hattrick i assist för Nordgren när han i en ny kontring hitta Christoffer Andersson. Med en minut kvar av perioden gjorde Fredi Petersson 6-2 assisterad av Malmström.

Även tredje perioden inleddes med ett snabbt AIK mål i deras jakt på att skaka liv i tillställningen. Men precis som i andra svarade FCH. Först gjorde Fredi Petersson sitt andra mål sen gjorde Linus Nordgren mål i powerplay. Det var hans 300:e mål i SSL:s grundserie. AIK gav inte upp utan fortsatte gå framåt och lyckades göra två snabba mål upp till 8-5. Men den riktiga spiken i kistan kom när Linus Bergström gjorde 9-5 med två minuter kvar. Det blev sen ett tröstmål fram till slutresultatet 9-6.

Poängen gör att FCH ligger kvar på femte plats på 30 inspelade poäng. Det innebär att man har 16 poäng ner till under slutspelsstrecket. Nästa match är hemma nästa lördag mot regerande mästarna Falun.