Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

Första träningsmatchen

8 augusti 2017 11:33
HERR

Efter en hård försäsong är det ikväll äntligen dags för första träningsmatchen. För motståndet står allsvenska Malmö FBC. I dagens FCH finns det två personer med anknytning till Malmö-laget, Fredrik Azelius och nye tränaren Patric Johansson.


Fredrik Azelius med tre år bakom sig i Malmö FBC har bra koll på kvällens motståndare.

– Herrarna har under de senast åren varit lite upp och ner. Jag själv var med och spelade två år med laget i allsvenskan där vi åkte ur de andra och sen spelade jag med laget i division 1 och då hade vi Patric som tränare.

Spetsspelare som finns i Malmö är bland annat Robin Crantz som tidigare varit i FCH. De har fått tillbaka två spännande spelare inför säsongen från Höllviken, Gustav Rundgren och Magnus Dahlström. Båda två är toppspelare i allsvenskan.

Azelius började spela innebandy i FCH i 10-års åldern och efter äventyr i båda Malmö och i tyska Bundesliga är han nu tillbaka i blåsvart.

– Känns kul att vara tillbaka i FCH efter att varit borta i fyra säsonger på lite lägre nivå, men jag har alltid känt att jag har mer att ge på SSL-nivå. Efter en försäsong med mycket styrka och löpningar och några få inomhuspass hittills känner jag att jag har verktyg att bidra med under kommande säsong.

Det är inte bara Fredrik som är ny utan det kommer gå att se en hel del nya ansikten på Helsingborg Arena i kvällens match.

– Årets lag ser otroligt spännande ut. Med nya tränare och en rad nya spelare finns det stor optimism i truppen och ett härligt engagemang för att verkligen lyfta detta året. Gruppen känns harmonisk och det känns redan som de nya spelarna är inne i gruppen trots att de knappt varit här en vecka. Efter bara en vecka med innebandy är vi kanske inte på topp med klubba och boll och matchen ikväll är ett första steg mot att vara redo den 29 september mot Höllviken, säger Azelius

Och han tror även sig vet vad laget har att vänta inför kvällens match mot sina gamla lagkamrater.

– Efter mina tre år i Malmö vet jag att laget är kontringsstarkt och spelar med mycket speed. Malmö vann i träningsmatchen förra året och det pratas i gruppen om revansch och med rätt inställning är det en revansch vi kommer att ta. Jag tror att vi kommer äga mycket boll, men är vi inte vakan kommer Malmö ställa till problem för oss. Men jag tror det blir en rolig och spännande match och framförallt ska det bli väldigt kul att komma igång igen på allvar, avslutar Azelius.

Matchen ikväll börjar 19.00 och spelas i Helsingborg Arena. Det är fri entré så det finns ingen anledning att inte ta sig till Arenan ikväll och se de första stegen mot säsongen 2017/2018.