Tredje raka segern kom borta mot Storvreta

15 februari 2022 21:06

FCH:s fina form fortsätter och idag kunde tredje raka inkasseras borta mot Storvreta.

Senast FCH vann borta mot Storvreta var 2016 och senast det kom en vinst överhuvudtaget var 2017. Det var ytterst nära senast när Storvreta avgjorde med 2 sekunder kvar. Men idag kom tillslut trendbrottet. Det blev som väntat mycket boll på Storvreta men det var FCH som skapade de hetast chanserna i den första perioden. Efter sex minuter kom chansen till ledning när Max Wahlgren klev fram för att slå straff. Tyvärr blev det miss den gången. Istället kom ledningen tre minuter senare genom samme Wahlgren. FCH hade efter det fler chanser och vann skotten med 8-7 men första perioden slutade 1-0 till FCH.

I andra perioden fick Storvreta lite resultat på sitt bollinnehav. Det tog bara dryga 3,5 minuter innan hemmalaget kvitterat och tagit ledningen. FCH kom inte till lika många lägen som i första perioden men var ständigt farliga i sina kontringar. Det resulterade efter 15 minuter i deras andra straff. Christoffer Andersson fick chansen denna gången, men utfallet detsamma. Miss och ingen kvittering. Men kvitteringen skulle komma bara kort därefter genom Linus Malmström. Det var dock Storvretas period och de återtog ledningen med 20 sekunder kvar. Det var det sista roliga Storvreta fick ha denna match.

I tredje fortsatte FCH ligga lågt och gå på kontringar. Det gjorde att Storvreta inte skapa så mycket men FCH hade också svårt att få heta lägen och tiden började rinna ifrån dem. 13 minuter in i sista perioden får Fält bollen i slottet men istället för att skjuta vinklar han ut den till Christoffer Andersson som smäller in kvitteringen. Med fem minuter kvar drabbas Storvreta av matchens enda utvisning. Då kliver Linus Nordgren fram och skjuter in ledningsmålet. Strax därefter tar Storvreta ut målvakten och satsar allt framåt. Edling får göra några avgörande räddningar innan Oscar Johansson kan prickskjuta in sista målet från egen planhalva och tysta de 1800 på läktarna. 5-3 skrivs slutresultatet till efter att FCH vinner sista perioden med 3-0. Det blev också tredje raka segern och på en vecka har FCH nu gått från nia till femma i tabellen. Segern innebär också att FCH vunnit tre av tre matcher i IFU Arena denna säsongen.

Nästa match är hemma på söndag mot Djurgården. Köp biljett till den matchen så ingår även matchbiljett till Hagunda matchen helgen efter.