16 Mar 1 match

Fin vinst mot Burlöv HIBF!

20 september 2020 18:17
DAM

Damerna tog en komfortabel seger igår och slutade på andraplats i gruppen i Skånemästerskapen.

FCH började bra med ett stort spelövertag och många chanser, men Burlöv HIBF täckte bra framför eget mål och kämpade hårt för att hålla tätt. 8,59 fick de även utdelning på sitt första läge och 0-1 på tavlan. FCH kände att detta var orättvist och satte 1-1 direkt efter, 9,24, genom Emma Larsson från backplats, assisterad av Sofia Alvérus och 9,41 kom 2-1 genom Isa Mattsson med pass från Vilja Andersson. Damerna fortsätter sen att skapa mycket men det är bortalaget som får in nästa mål, 19,44 och 2-2 sitter innan paus.

I andra perioden får FCH in ett snabbt mål, redan 00,38 gör Tuva Linder 3-2 med pass från Vilja Andersson. 6,05 är det dags för nästa mål då Irma Lennermo vinner boll i hörn och passar fram till en helt fri Sofia Alvérus som inte gör några misstag och sätter 4-2. Båda lagen åker på utvisningar innan andra perioden är slut med ingen utdelning för någon av dem.

I tredje perioden fortsätter FCH ånga på och 5-2 kommer 4,41 då Elsa Sommelius lägger in bollen framför mål där Lousie Augustsson Jönsson styr in bollen. 16,26 sätter Tuva Linder 6-2 med pass från Vilja Andersson, hennes tredje assist i matchen. Men Tuva Linder ville inte vara sämre utan satte sitt tredje mål för dagen, detta genom en snygg straff, tiden 18,55 och slutresultat 7-2.