Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Munka Ljungby lånar ut tre spelare till FC Helsingborg!

22 november 2020 12:00
Herr

Munka Ljungby lånar ut Oliver Uhrberg, Joel Skog och Max Dragnér till FC Helsingborg tillsvidare!


FCH har under säsongsinledningen mötts av tre långtidsskador på startspelarna Jonathan Skoglösa, Nicklas Lidholm och Oliver Windfeldt. Utöver detta valde Isac Lindblad innan säsongsstarten att flytta hem till sina föräldrar i Uppsala. Föregående vecka valde Mikkel Christensen som haft dubbellicens mellan vårt SSL-lag och U-lag att flytta hem till Danmark.

Sammantaget har detta gjort att vi givetvis nu är en tunn trupp som är extremt känslig för sjukdomar och ytterligare skador.

I och med detta läget och att det kommer många viktiga matcher under december månad så har vi sett över den lokala marknaden och samtalat med klubbarna som just nu inte får ha igång sin verksamhet.

Munka Ljungby har värnat om den lokala elitinnebandyn och valt att hjälpa oss under rådande omständigheter.

Niklas Pålsson Kommenterar lånen:

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att Munka valt att hjälpa oss i ett viktigt och utsatt läge! – Det är härligt att vi kan ta in killar från närområdet och fortsätta hjälpas åt för att utveckla den lokala innebandyn! För oss i FC Helsingborg har detta spåret varit viktigt och att inte ta in utländska spelare som tidigare varit spåret! – Vi får in extremt duktiga spelare i alla tre där Oliver Uhrberg debuterar redan imorgon mot Pixbo!

Martin Envall från Munka Ljungby kommenterar lånet:

– Munka Ljungby och FCH har haft bra och fungerande samarbete över tid. Innebär att vi flyttat en hel del spelare mellan föreningarna de senaste säsongerna. Ett samarbete som i grunden handlar om utveckla spelare och ge dom så bra förutsättningar som möjligt.

– FCH har just nu en del långtidsskador, vilket gör att deras trupp är väldigt tunn. När FC Helsingborg kontaktade oss för diskutera lån av ett antal spelare så var vi redan från början positivt inställda, inte minst gör vi just nu inte kan erbjuda dom speltid eftersom vår serie är pausad. Efter det tog vi diskussion med spelarna som var aktuella, samtliga var väldigt positiva till denna utlåning. Efter det har det gått väldigt snabbt

De tre spelarna är:
Oliver Uhrberg
Back/Center
29 år
Moderklubb: Munka Ljungby IBK

Oliver är en rutinerad spelare som bland annat har rutin från SSL spel med FC Helsingborg och Växjö Vipers. Oliver är en bollvinnare av högsta rang, otrolig blick för spelet samt extremt stark i närkampsspelet.

Joel Skog
Back/Center
23 år
Moderklubb: Munka Ljungby IBK

Joel Skog har allsvensk rutin med sig från spel i Åstorp. Förra säsongen blev han utsedd till årets back i Div 1 Södra Götaland efter förra säsongen av innebandy magasinet. Nedan kommer deras motivering:

  • Modern innebandyspelare som behärskar flera olika positioner och roller. Trivs i anfallsspelet med bollen i sin ägo där han kan dirigera spelet med fina passningar. Av hans 21 poäng den här säsongen är 18 assists. Fysiskt stark och jobbig att möta, samtidigt som han har fin teknik och är svår att läsa av. Tagit stort ansvar i Munka-Ljungby och bidragit starkt till lagets plats i toppen av tabellen.

Max Drangnér
Back
24 år
Moderklubb: Munka Ljungby IBK

Max är en stark offensiv back med väldigt bra skott. Max lever mycket på sin energi både på och utanför plan och är jobbig att möta i sarghörnet. Han är fortfarande ung och utvecklingsbar och har rätt inställning för att acklimatisera sig på denna nivån.

Oliver Uhrberg kommer att debutera redan idag mot Pixbo Wallenstam. Joel och Max kommer ansluta till laget i kommande vecka.