Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Historisk premiär för Damjuniorerna i Juniorallsvenskan

22 september 2018 08:00
DAM JAS

Idag är det en historisk premiär när FCH för första gången ställer upp med ett lag i damernas Juniorallsvenskan. Det är föreningens båda skickliga F01/02 och F03-lag som är till grund för laget.


Båda lagen har genom åren placerat sig högt i både serier och Skånemästerskap för respektive ålder och nu ska de alltså för första gången kampera ihop.

I den första matchen ställs man mot Träslövsläge borta. Inför matchen har vi ställt några frågor till tränare Joel Olofsson.

En historisk första match för FCH när man ställer upp i Juniorallsvenskan med ett damlag för första gången, hur är känslan?

– Känslan är bra, roligt att få komma igång med tävlingsmatcherna igen. Vi har haft en bra gemensam försäsong där vi kört tre gånger i veckan hela sommaren med god uppslutning. Precis som på damsidan har det blivit en satsning även på de yngre tjejerna, en satsning som tagits emot väl. Vi har väldigt många ambitiösa tjejer som vill gå långt med sin innebandy och att få chansen att spela juniorallsvenskan är ett bra första steg.

Vad har laget för ambitioner under sin debutsäsong?

– Vi är ett ganska ungt lag. Serien är i år för spelare födda 01 och trots ett urval på över 30 spelare har vi bara fyra födda 01. Det kommer bli tufft för oss att gå upp ytterligare en nivå att spela på men jag är helt övertygad om att vi är redo för uppgiften. Vi har mött en hel del lag sedan tidigare och en del är nya så det är svårt att veta var vi står gentemot de andra. Vårt fokus kommer bli på vår prestation och att bli bättre byte för byte, match för match.

Vad tror du om dagens match mot Träslövsläge?

– Har rätt dålig koll på Träslövsläge, även om det sägs att vi stött på dem i Gothia Cup någon gång. Det jag vet är de har ungefär samma ålder struktur som vi har, dvs ett ungt lag som även dem gör debut idag. Vi har tre bra och spelskickliga femmor till dagens match så jag tror och hoppas vi kan vara spelförande samtidigt som vi har en solid defensiv.