Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Lördag
22 Sep 1 match
Torsdag
27 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Fredag
09 Nov 1 match
Tisdag
13 Nov 1 match
Idag 1 match
Tisdag
18 Dec 1 match
Onsdag
26 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Tisdag
08 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match

Historisk premiär för Damjuniorerna i Juniorallsvenskan

22 september 2018 08:00
DAM JAS

Idag är det en historisk premiär när FCH för första gången ställer upp med ett lag i damernas Juniorallsvenskan. Det är föreningens båda skickliga F01/02 och F03-lag som är till grund för laget.


Båda lagen har genom åren placerat sig högt i både serier och Skånemästerskap för respektive ålder och nu ska de alltså för första gången kampera ihop.

I den första matchen ställs man mot Träslövsläge borta. Inför matchen har vi ställt några frågor till tränare Joel Olofsson.

En historisk första match för FCH när man ställer upp i Juniorallsvenskan med ett damlag för första gången, hur är känslan?

– Känslan är bra, roligt att få komma igång med tävlingsmatcherna igen. Vi har haft en bra gemensam försäsong där vi kört tre gånger i veckan hela sommaren med god uppslutning. Precis som på damsidan har det blivit en satsning även på de yngre tjejerna, en satsning som tagits emot väl. Vi har väldigt många ambitiösa tjejer som vill gå långt med sin innebandy och att få chansen att spela juniorallsvenskan är ett bra första steg.

Vad har laget för ambitioner under sin debutsäsong?

– Vi är ett ganska ungt lag. Serien är i år för spelare födda 01 och trots ett urval på över 30 spelare har vi bara fyra födda 01. Det kommer bli tufft för oss att gå upp ytterligare en nivå att spela på men jag är helt övertygad om att vi är redo för uppgiften. Vi har mött en hel del lag sedan tidigare och en del är nya så det är svårt att veta var vi står gentemot de andra. Vårt fokus kommer bli på vår prestation och att bli bättre byte för byte, match för match.

Vad tror du om dagens match mot Träslövsläge?

– Har rätt dålig koll på Träslövsläge, även om det sägs att vi stött på dem i Gothia Cup någon gång. Det jag vet är de har ungefär samma ålder struktur som vi har, dvs ett ungt lag som även dem gör debut idag. Vi har tre bra och spelskickliga femmor till dagens match så jag tror och hoppas vi kan vara spelförande samtidigt som vi har en solid defensiv.