Neslig uddamålsförlust för FCH Dam.

1 februari 2018 14:37
Dam

I onsdags spelade damlaget hemma mot FBC Engelholm och det blev en tråkig uddamålsförlust, siffrorna skrevs 2-3 till bortalaget.

FCH var inte på tårna i början av matchen och kändes stressade när FBC Engelholm spelade runt. 3,06 in i första perioden gör gästerna 0-1 och efter 14,07 kommer 0-2, detta efter att FCH:s målvakt Sofia Azelius blivit nerknuffad i en tilltrasslad situation och FBC Engelholm har öppet mål. 2-0 stod sig perioden ut.

FCH gör en del ändringar inför andra perioden och 12,49 kommer äntligen utdelningen, Marika Tapper får bollen av Felicia Ekman och sätter den i krysset med ett härligt skott. FCH spelade fyndigt genom hela perioden och skapade en hel del målchanser. Men man saknade den rätta skärpan och fick nöja sig med enbart Tappers reduceringsmål.

Detta är en målsnål match men 3,11 i tredje perioden kommer äntligen 2-2. Marika Tapper får ut bollen till Amanda Johannesson på vänsterkanten som även hon sätter den i krysset! FCH maler på efter målet och går för tre poäng. Därför kändes det som en kalldusch när bortalaget på frislag kunde sätta matchavgörande 3-2 efter 15.25. Surt med förlust efter en spelmässigt väl genomförd match.

Nästa batalj går av stapeln redan på söndag, då är det derby borta mot Gantofta IBK. Välkomna till Norrehedshallen kl. 14.00!