Svenska cupen drar igång

9 september 2022 10:52

Ikväll börjar tävlingssäsongen för herrarna när Svenska Cupen drar igång. För FCH blir första hindret IBK Lund som är nykomlingar i Allsvenskan.

Svenska Cupen gjorde intåg i den svenska tävlingskalendern förra säsongen. Det är en turnering för de lagen som spelar i SSL och topp åtta från allsvenskan samt de lag som vunnit distriktsmästerskapen i sin region. Det är på den sista kategorin som FCH:s första motståndare kvalat in till turneringen. Detta efter att slagit Malmö FBC i finalen av Skånemästerskapen med 11-4. Lund fick börja årets Svenska Cupen med ett play off möte mot FBC Karlskrona en match man enkelt vann med 11-3.

Nu väntar ett dubbelmöte där vinnaren går vidare och får möta vinnaren av Kalmarsund och Visby. Första matchen spelas ikväll nere i Lund med start 19:30 i Lerbäckshallen. Returen spelas på söndag i Helsingborg Arena 17:00. Matchen ikväll sänds även på innebandy.tv.

Förra säsongens Svenska Cupen började med seger för FCH mot Warberg innan den tog slut mot de framtida vinnarna Växjö.