Storvinst mot Lomma FBC!

15 september 2019 08:39
DAM

Igår tog FCH en härlig vinst mot Lomma FBC när de vann med hela 8-0, men det satt långt inne då det var två målsnåla perioder innan FCH växlade upp och visade en rad snygga mål.

I första perioden skapar FCH många chanser men bollen sitter oftast i magen på målvakten eller över målet, Lommas målvakt gör även några fina räddningar. Det dröjer till 13,43 innan första målet kommer då Elsa Sommelius hittar fram till Frida Björk som sätter 1-0. Detta håller sig hela perioden och period två blir även den målsnål trots många chanser för hemmalaget. Lomma FBC, som är få spelare denna match, kämpar på bra men skapar egentligen inga farliga chanser. FCH får in viktiga 2-0 när klockan står på 19,53, nu är det Frida Björk som hittar fram till Elsa Sommelius som lägger in bollen köksvägen. Skönt slut på perioden och viktigt för FCH! I sista perioden kommer målen! 4,21 passar Caroline Holmgren bakom målet fram till Felicia Ekman som har hittat en ledig plats där hon lägger in 3-0. 5,45 var det dags igen, Caroline Holmgren passar ut till Felicia Ekman på vänstersidan och där gör Felicia inga misstag när hon är fri med målvakt och sätter 4-0. Nästa mål kommer till efter ett fint anfall då FCH vinner tillbaka bollen på egen planhalva, Moa Nilsson driver upp och passar fram till Caroline Holmgren som i sin tur igen hittar fram till Felicia Ekman på borte stolpen och där sitter 5-0 och Felicia tredje mål, tiden 8,18! Här är FCH inne i ett bra flyt och redan 10,27 kommer 6-0 då Elsa Sommelius får bollen på mittplan, driver framåt och hittar fram till Frida Björk på vänsterkanten som gör mål. 16,12 vill inte Linette Ottosson vara sämre så hon sätter 7-0 genom att ha kommit upp från sin backplats och sätter bollen snyggt i mål med pass från Frida Björk. Jonna Lamberth avslutar sen målskyttet då hon gör 8-0 när klockan står på 17,36, assist Linette Ottosson!

FCH kunde ha gjort fler mål men bortalagets målvakt var duktig samt att bortaspelarna täckte mycket skott framför eget mål, men FCH gjorde en bra match där båda femmorna producerade.

Nästa match spelas borta mot IK Stanstad på torsdag 19/9 kl 20,00 i Staffanshallen, välkomna dit!