Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Jonas Daneborn Stålhammar ny huvudtränare för damerna

2 maj 2019 14:11

Det står nu klart att Jonas Daneborn Stålhammar kommer vara huvudtränare för FC Helsingborg representationslag på damsidan kommande säsong.


– Vi har haft en dialog med Jonas under några veckor och för varje gång vi träffats har det känts mer rätt. När signaturerna nu är på plats längst ner på kontraktet känns det riktigt bra och klubben ser verkligen fram emot att få se vad Jonas kan åstadkomma tillsammans med laget, kommenterar Fredrik Roos.

Jonas har de senaste tre säsongerna tränat Åstorp/Kvdinges H2-lag och dessförinnan var han i Laholms herrlag i halländska Division 2. Han har en lång spelarkarriär på elitnivå bakom sig och har faktiskt representerat FCH i Elitserien ett par säsonger i mitten på 00-talet.

Vi ställde några frågor till Jonas strax efter att han signerat kontraktet.

Vi har förstått att du inte saknade anbud från andra klubbar. Hur kom det sig att du valde FCH?

– Det var det överlägset bästa alternativet jag hade. Organisation runtomkring var proffsig redan under mina år som spelare i klubben och jag har fått ett än bättre intryck nu. För mig som enbart varit aktiv inom herrinnebandyn fram till nu blir det en häftig ny utmaning att ta över FCH Dam.

Har du redan nu några planer på vad du vill göra med laget?

– Till att börja med gäller det att börja lära känna gruppen och spelarna. Jag har för avsikt att använda det som varit bra hittills men så klart också hitta utvecklingsområden. Från klubben har jag fått ett tydligt uppdrag att utveckla de taktiska bitarna och det är något vi kommer jobba hårt med. Viktigt för mig är också att få till en stark grupp som står bakom varandra oavsett vad som händer.

Vad vet du om FCH:s damverksamhet?

– Jag har såklart försökt läsa på och höra mig för under processen fram till att jag skrev på. Jag vet att laget har en bra stomme med träningsvilliga seniora spelare samt gott om unga talanger som knackar på dörren till seniorspel. Kan vi få ihop den mixen så kan det bli ett par riktigt roliga säsonger framöver och förhoppningsvis också infria målsättningen att bli ett allsvenskt lag senast 2022.

Har du något du vill säga avslutningsvis?

– Bara att jag är grymt taggad och det ska bli riktigt roligt att få komma igång!

Arbetet med att sätta övriga tränarstaben är i full gång och fler namn kommer att presenteras på hemsidan i närtid. Håll utkik!

Är du intresserad av att bli en del av FCH:s satsning mot Allsvenskan? Kontakta då Fredrik Roos på [email protected] 076-001 98 76. Vi har ett innebandypass inplanerat till den 14 maj och välkomnar då även nya spelare.

Vi vill också passa på att tacka vår samarbetspartner Autogruppen, Helsingborgs nya Opel- och Peugeothandlare, för värdefulla insatser i arbetet med tränarrekryteringen.