Skön vinst mot Lönsboda IBK!

24 november 2019 09:33
DAM

Det slutade med en skön vinst mot bottenlaget Lönsboda IBK, även om det blev onödigt spännande i slutet av matchen.

Det är dock hemmalaget som tar ledningen trots stort bollinnehav hos FCH. Lönsboda IBK slår in en luftboll i mitten och FCH försöker rensa men olyckligtvis blir det istället ett självmål, tiden 3,13. Lagen åker sedan på ett gäng utvisningar, två dubbelutvisningar, och i spel fyra mot fyra kommer kvitteringen. Elsa Sommelius gör målet med pass från Nellie Ohlsson, tiden 11,17. Några minuter senare kommer även 1-2 till FCH. Angelica Nash hittar in till Jonna Lamberth genom ett inspel i mitten som sätter bollen snyggt med ett direktskott, tiden 16,13. FCH hinner med ett till mål innan perioden är slut och detta genom att Caroline Holmgren bryter ett frislag och hittar ut till Felicia Ekman på högerkanten som sätter 1-3 med backhand när klockan står på 19,57. I andra perioden kommer 1-4 redan 4,01, återigen är det Nellie Ohlsson som hittar fram till Elsa Sommelius som gör sitt andra mål för kvällen. FCH åker sedan på två utvisningar i mittenperioden men hemmalaget lyckades inte få in bollen. I tredje perioden blir FCH bekväma och blir statiska och nonchalanta, något som Lönsboda IBK utnyttjar. De slår många långbollar och deras forwards trycker på och de får in 2-4 när klockan står på 2,52 och även 3-5 tiden 10, 39. FCH får sedan ett powerplay men lyckas inte punktera matchen i detta. När klockan står på 18,48 åker hemmalaget på ytterligare en utvisning men trots det trycker de på för att få in kvitteringen. Men FCH lyckas snyggt spela sig ur pressen genom hela laget där Vilja Andersson till slut hittar fram till Ebba Ekberg som sätter 5-3 när klockan står på 19,11.

FCH skjuter många skott men lyckas bara få in fem mål, men en oerhört skön vinst in på kontot!

Nästa match spelas hemma mot Malmö FBC söndagen 1/12 kl 14,30 i Arena B! Välkomna dit!