Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Helsingborg
FCH

Tuff bortamatch mot Växjö imorgon

29 september 2018 12:37
Herr

Imorgon är det tredje matchen i SSL för herrarna. Då väntar obesegrade Växjö på bortaplan.


Växjö har inlett serien starkt och gjort 18 mål på sina två matcher och bara släppt in sex. Det i kontrast till FCH som gjort 7 mål och släppt in 10. Det kommer därför krävas en stark prestation för FCH för att få med sig poäng hem till Helsingborg igen. En som gjorde en stark prestation i senaste matchen mot Jönköping var Fredrik Azelius som gav hårt arbete ett ansikte och krönte det hela med ett mål och en assist. Vi ställde några frågor till Fredrik inför morgondagens match.

1 poäng på två matcher. Vad är det som gjort att en vinst uteblivit? Vi har varit för uddlösa när det gäller att göra mål. Vi har inte skapat tillräckligt med lägen i matcherna, och lägena vi skapar avslutar vi inte alltid. Då är det svårt att göra mål och således vinna innebandymatcher.

Växjö har hittills öst in mål, hur ska ni stoppa dem? Vi ska jobba stenhårt i försvaret och se till att Växjö får slita enormt för att skapa målchanser mot oss. Växjö spelar ett väldigt offensivt spel, vilket passar oss bra. Vi ska utnyttja deras misstag och kontra sönder dem. Där kommer vi vara starka på söndag.

Du börja som center mot Jönköping men avsluta som högerback, var kommer du spela mot Växjö? Jag vet inte riktigt, det är upp till tränarna. Jag känner mig bekväm i båda positionerna, så det blir intressant att se vilken position jag spelar på söndag. Jag skulle dock gissa på att det blir som center.

Matchen mot Växjö är också starten på en vecka med tre matcher på sju dagar, hur påverkar det matchningen? Svar: Tre matcher på en vecka är såklart tufft. Motståndet är också tufft så det gäller att vi gör bra prestationer rakt igenom. Vi behöver såklart gå på mycket folk för att orka, men vi tar en match i taget och spelar med det antal spelare vi behöver för att vinna matcherna.

Hur tror du matchen slutar mot Växjö? Jag vet att det blir en tuff match med mycket intensitet. Växjö kommer äga mycket boll och vi kommer kontra, det gillar vi! Det blir en trevlig tillställning där vi vinner med 5-4.