Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Välkommen Sebastian Öijen!

13 april 2023 10:29
Herr

Nästa nyförvärv till FCH flyttar även han ner från Umeå till Helsingborg. Sebastian Öijen kommer närmast från tre år på Riksinnebandy gymnasiet.


Nyförvärv nummer tre är 18-åriga Sebastian Öijen som i sommar tar studenten från RIG uppe i Umeå. Sebastian kommer från början från Karlskoga IBF i Värmland. Med RIG gjorde han senaste säsongen 19 poäng på 18 matcher i Allsvenskan Norra från sin centerposition.

– Själv skulle jag nog beskriva mig som en tvåvägscenter som är van att täcka mycket ytor och löpa mycket. Jag är en spelare som vill bidra med att få alla spelfaser i femman att fungera bra, såsom etablerat försvar och anfall, uppspelsfas och kontringsfas, beskriver Sebastian sig själv som spelare.

Efter tre år på riksinnebandygymnasiet blir det nu nästa steg i karriären och ett steg upp i seriesystemet med FCH och SSL.

– Det känns självklart roligt och spännande. Att få skriva på för ett anrikt SSL-lag som FCH är otroligt kul. Jag fick ett mycket bra intryck från början och tycker att vi kommit till en väldigt bra lösning, säger Sebastian om att skrivit på för FCH.

Utöver spel i Alssvenskan har han fått chansen i U19 landslaget där det har blivit två matcher. Han skulle också varit med i början av 2023 men fick hoppa av pga skada. Han hoppas få fler chanser i landslaget i framtiden och vill mycket med sin innebandy.

– Jag har som mål med att bli så bra som möjligt! Specifika mål som att spela i landslaget och SM-guld osv finns så klart men det är väl ganska självklart för alla som satsar på sin innebandy att sikta högt. Det viktigaste för mig just nu är att kunna spela på en hög nivå och att alltid utmanas till att bli bättre. Och att ha tålamod…. Att spela innebandy på hög nivå vill jag kunna göra under många år så att få till en bra lösning även utanför plan med studier, jobb och så ser jag som en viktig nyckel för att kunna prestera max på plan, avslutar Sebastian.

Vi hälsar Sebastian varmt välkommen till klubben och kan inte vänta på att få se han i blåsvart till hösten!