Tre viktiga poäng mot Sirius

6 mars 2021 17:29

Det blev en viktig och stabil seger i hemmamötet med Sirius. Efter en målmässigt jämn första period kunde FCH sen dra ifrån och vinna tämligen komfortabelt.

Efter Pixbos poäng igår var det bara seger som gällde för att ta sig tillbaka upp på slutspelsplats. Det började också väldigt bra för FCH med 1-0 redan efter 34 sekunder. Det var Max Wahlgrens första mål för kvällen. Fler skulle komma. Sirius skulle vara med och skapa nerv i första perioden. 1-1 kom i powerplay efter att Fält blivit utvisad. 2-1 kom sedan genom Wahlgrens andra mål för matchen 11:48 in. Ett lite ryck kom sedan när Jonathan Nilsson hängde dit 3-1 på ett friläge. Det såg ut som det skulle bli en tvåmålsledning in i pausvilan men ett bolltapp på mittplan bäddade för en Sirius kontring där Joakim Alvinder gjorde 2-3 med bara nio sekunder kvar.

När andra perioden tog vid var det ett mycket mer stabilt FCH på banan som inte bjöd gästerna på lika mycket lägen som i första. Det blev även utdelning framåt när Max färdigställde sitt hattrick fem minuter in. Han skulle även göra sitt fjärde poäng när han assisterade Nordgren till 5-2. Det var det rycket i andra perioden som bäddade för att FCH kunde spela ut i tredje perioden och inte bjuda in gästerna ännu en gång. Nordgren inledde sedan målskyttet i slut akten. Innan matchen var över hade vi fått ännu en hattrick-skytt efter två Jonathan Nilsson mål. Slutresultat skrevs till stabila 8-2. De vunna tre poängen tog FCH upp på en sjundeplats i tabellen med tre poäng ner till Pixbo som nu är utanför slutspel. Allt kommer avgöras i sista matchen borta mot Linköping, som i skrivande stund ligger mellan FCH och Pixbo. En poäng krävs för att vara helt säker på slutspel eftersom Pixbo har en bättre målskillnad än FCH. Den sista omgången spelas om en vecka, lördagen 13/3 15:00.