Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Torsdag
17 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match

Oliver Johansson vänder hem till FCH

22 maj 2019 09:36
Herr

Efter fem år i andra klubbar står det nu klart att vår egna produkt Oliver Johansson vänder hem till Helsingborg.


Oliver började sin karriär i FCH redan som 10-åring ute i Laröd. Därifrån gjorde han sedan vandringen hela vägen upp till herrlaget och SSL. Under sina ungdoms- och junior år var han en viktig del av föreningens framgångsrika 93/94-kull som vann fyra pojk- och junior SM-medaljer i början på 10-talet. Han blev uppflyttad i herrlaget redan som 17-åring. Han spelade sedan vidare i SSL fram till säsongen 2013/2014 innan han skrev på för Ticino i Schweiz. Efter ett år i alplandet bar det hem till Sverige igen. Det blev inte Helsingborg den gången utan istället till Växjö, där han sedan spelat fram tills nu. Han vänder hem till ett FCH i en generations växling kommer vara viktig med sin rutin. Trots han bara är 25 år har han spelat 230 matcher i Sveriges högsta liga totalt i både grundserie och slutspel. Höjdpunkten kom 2017 när han vann SM-silver med Växjö.

När han lämnade FCH var han en renodlad center men har under sin tid i Växjö blivit en spelare som är bekväm på flera positioner. Under föregående säsong spelade han mestadels högerback. En position som tränare Niklas Pålsson tycker han bemästrat på ett föredömligt sätt.

– Om man tittar på högerbackar i år skulle jag säga att Oliver definitivt är någonstans utav de topp åtta bästa i serien. Bakom landslagsbackarna ligger Oliver precis utanför, och på sikt absolut borde vara intressant för landslagsuppdrag. I den rollen gör han det fruktansvärt bra, kommenterade Niklas till hd.se.

Vilken position det blir nästa år återstår att se. Men FC Helsingborg är väldigt glada att Oliver nu vänt hem till klubben där allt började.