16 Mar 1 match

Uddamålsförlust mot Röke IBK efter en bra match av FCH!

30 januari 2020 21:27
DAM

FCH låg under med 3-1 inför sista perioden och kämpande nästan till sig en poäng men det slutade med förlust.

FCH startar matchen bra och tar också rättvist ledningen 5,30 in i första perioden genom Elsa Sommelius som får in bollen i slottet, assisterad av Sofia Alvérus. Men glädjen blev kortvarig då Röke IBK gjorde 1-1 redan 5,37. FCH fortsätter att skapa och får en del farliga lägen och chanser som borde suttit i mål. Hemmalaget åker sedan på en utvisning tiden 16,39 men FCH, som har haft svårt med utdelning i powerplay, lyckades inte sätta in ledningsmålet. I andra perioden startar Röke IBK bäst och FCH blir tillbakapressade och lite fega. Röke IBK tar även ledningen med 2-1 när klockan står på 10,56, genom en långboll då FCH:s backar byter. 12,21 åker Röke IBK på sin andra utvisning för dagen men FCH går mållösa ur även detta powerplay. Tiden 17,59 är det FCH:s tur att sätta sig i utvisningsbåset två minuter och 19,19 sitter 1-3. Trist slut på mellanperioden och underläge med två mål. 3,30 in i tredje perioden åker FCH på ytterligare en utvisning och får spela boxplay men lyckas hålla tätt. 12,46 är det dags igen och hemmalaget får chans att punktera matchen i powerplay men lyckades inte överlista Julia Landin i målet. 15,48 tar FCH en timeout för att samla ihop sig och ösa på för reducering och kvittering. Det ger resultat och 17,19 sitter 3-2 av Felicia Ekman genom ett fint uppspel, och återigen assist av Sofia Alvérus. Nu är det spännande och FCH trycker på för 3-3. FCH tar ut målvakten och spelar sex mot fem men lyckas inte komma närmare än 3-2 och det slutar det en trist förlust trots en bra match.

Nästa match spelas hemma mot Åstorp/Kvidinge IBS 4/2 kl 20,00 i Arena B. Välkomna dit!