STO

Stenberg briljerade - Storvreta klara som seriesegrare

10 mars 2018 20:00
SSL Herr

Storvreta säkrade under lördagen seriesegern efter att ha besegrat Helsingborg med 10-6. Henrik Stenberg storspelade och svarade för fyra mål och två assist samtidigt som Albin Sjögren noterades för ett hattrick.

Storvreta - Helsingborg 10-6 (2-0,4-3,4-3)

Mål Storvreta: Henrik Stenberg 4, Albin Sjögren 3, Valdemar Ahlroth, Jimmie Pettersson, Mattias Samuelsson,

Mål Helsingborg:, Nico Salo 2, Linus Nordgren, Mika Kohonen, Nicklas Lidholm, Petri Hakonen

Minst en poäng mot Helsingborg och Storvreta hade säkrat seriesegern. Hemmalaget öppnade målskyttet genom ett straffmål från Albin Sjögren, och tre minuter senare utökade Henrik Stenberg ledningen till 2-0. Därefter var det mållöst fram till början av den andra perioden.

Mittenakten skrevs till en något jämnare historia, där hemmalaget först tog ledningen med 4-0. Där Valdemar Ahlroth stod i centrum, först genom att göra 3-0 till hemmalaget. Kort därefter åkte han ut två minuter för låsning av klubba, då kunde Henrik Stenberg utöka ledningen i numerärt underläge. Mika Kohonen och Helsingborg tog sig sedan i kragen när Kohonen först passade fram till Linus Nordgren som gjorde gästernas första mål för kvällen. Kort därefter var det Kohonen själv som stod som målskytt. Glädjen blev dock kortvarig för gästerna efter att Jimmie Pettersson utökat till 5-2. Mika Kohonen stod sedan i fokus igen när han tog hand om en straff som Victor Klintsten räddade. Serieledarna var starka i numerärt underläge ytterligare en gång och innan den tredje perioden drog igång hade gästerna reducerat till 6-3.

Målkalaset fortsatte i den tredje perioden och gästerna var effektiva och hade med sju minuter kvar av matchen ett tvåmålsunderläge då Storvreta ledde med 8-6. Då klev Henrik Stenberg fram och avgjorde matchen med två snabba mål. Stenberg svarade ikväll för fyra mål och två assist när Storvreta säkrade seriesegern.