VÄX

Knapp förlust mot Växjö efter sent avgörande

18 januari 2018 14:05
HERR

Det var en jämn och bra match som spelades mellan två lag med bra försvarsspel och bra målvaktsspel. Trots en sen kvittering från vår sida var det Växjö som fick sista ordet och tag med sig samtliga poäng hem till Småland.

Vi började matchen bra och efter knappa sju minuter hittade Jonathan Skoglösa igenom med en diagonalpassning till Daniel Sebek som kunde göra 1-0. I slutet av perioden drabbades vi av en utvisning men där gjorde vi ett bra jobb i boxplay och resultatet stod sig perioden ut. En period som jag tycker vi vann rättvist. I den andra perioden kvitterade Växjö efter dryga tre minuter. Trots flera bra lägen, framförallt i omställningsspelet för vår del så lyckades vi inte göra något mål. Matchen fortsatte att vara jämn även i den tredje perioden. Halvvägs in i densamma tog Växjö ledningen för första gången. En ledning som skulle stå sig till fram till slutet av matchen. Två och en halvminut kvar tog vi timeout, plockade ut målvakten och satsade på spel 6 mot 5. Det gav resultat när Daniel Sebek kunde göra sitt, och FCH:s andra mål i matchen. Glädjen blev dock kortvarig då Växjö skulle få sista ordet när dom avgjorde med minuten kvar att spela. Vi jobbar vidare och härnäst är det match borta mot Mullsjö på söndag kl 17:00.