JIK

Dramatik när Jönköping besegrade Helsingborg

13 januari 2018 18:38
SSL Herr

Jönköpings Martin Glimberg och Helsingborgs Andreas Lindholm hade en egen duell i mötet på lördagen. De låg bakom det mesta när lagen bjöd på en riktig fest där Jönköping vann efter förlängningsavgörande.

Jönköping-Helsingborg 6-5 e förl (1-1, 2-2, 2-2, 1-0)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer, Martin Glimberg 3, Otto Weidman, Jesper Ekström

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm 4, Nico Salo

Det här var det tredje mötet mellan lagen den här säsongen. Helsingborg har vunnit de två tidigare, men har haft det tufft på bortaplan där den senaste segern kom den 18 november.

Skåningarna får vänta ytterligare på att vinna borta, för det blev förlust även mot Jönköping. Men resan dit var ordentligt spännande.

Lagen turades verkligen om att vara i ledningen. Andreas Lindholm gav gästerna ledningen i första perioden innan Rickard Hessmer kvitterade för hemmalaget. I andra gick Jönköping fram till 2-1, Helsingborg vände till 2-3 innan Martin Glimberg kvitterade till 3-3.

Glimberg och Lindholm gick en separat kamp på planen där båda ledde sina lag i offensiven.

I tredje perioden gjorde hemmalaget ett ryck fram till 5-3, men gästerna ville inte ge upp att få med sig poäng. Laget tog time out med några minuter kvar och efter det satte Lindholm två nya kassar - och det var kvitterat.

Tappad ledning till trots, Jönköping avgick med segern. För i förlängningen avgjorde Jesper Ekström. Assisten, den stod Glimberg för.