FCH

En poäng efter upphämtning

13 november 2017 12:34
HERR

Efter ett kortare landslagsuppehåll var det igår match igen. På de tre senaste matcherna har det bara blivit en poäng och FCH åkte till Solnhallen med målet att plocka tre.

Att FCH spelarna var inställda på att kriga till sig poäng rådde det ingen tvekan om i den första perioden. De för kvällen rödgula spelarna satte upp tempot direkt från start och skapade flera fina lägen i den första perioden. Totalt sköts det 26 skott från bortalaget i den första perioden. Men trots det kunde AIK ta ledningen i numerärt överläge. En ledning de sedan ökade på genom ett skott utifrån. Med två minuter kvar av första perioden kom till slut utdelningen. Linus Nordgren kunde styra in ett skott från Juha Kivilehto.

I början av den andra perioden fick AIK återigen chansen att spela med en spelar mer. Och även denna gången blev det mål. Även det var ytterst tveksamt om Patrik Hagbergs skott verkligen var över linjen eller inte så var FCH återigen i ett tvåmåls underläge. Uppförsbacken skulle kortas ner lite bara 20 sekunder senare när FCH tilldömdes straff. Likt många gånger förut klev lagkapten Mika Kohonen fram. Precis som vi vant oss vid gjorde han inga misstag utan gjorde 3-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Med en härlig känsla inför tredje perioden var hoppet stort om att plocka poäng. En känsla som kraftigt försvagades efter att AIK gjort två mål på bara en och en halv minut. Efter detta var det bara att gasa på ännu mer för att ge sig chansen på poäng. Man gav sig själva chansen när Daniel Sebek gjorde 3-5 efter 4.32. Tre minuter senare hade man kvitterat efter mål av Jonathan Nilsson och Mika Kohonen. Trots en målexplosion i matchen åtta första minuter blev det inga fler mål under ordinarie tid.

För andra matchen i rad blev det ett avgörande i sudden death. Likt senaste gång blev det motståndarna som kunde plocka med sig bonus poängen. Andreas Stefansson kunde avgöra med sex sekunder kvar.

Nästa match är redan nu på torsdag när Umeå laget IBK Dalen kommer till Helsingborg Arena.