Nära comeback i tredje räckte inte

5 november 2023 17:29

FCH var nära att komma tillbaka i matchen mot Thorengruppen efter underläge med 4-0 efter två perioder. I jakten framåt slutade med att Thorengruppen kunde nyttja de nya ytorna bakåt och rycka till sig segern.

I den första perioden tog Thorengruppen ledningen med två snabba mål av Matteus Gavatin och Tobias Bergfors. Efter den första perioden stod det 0-2 till Team Thorengruppen SK. I den andra perioden fortsatte Team Thorengruppen att vara det spelförande laget och utökade sin ledning med ytterligare två mål, där Måns Höglin stod för båda målen. FCH hade en tuff uppgift framför sig när de gick in i den tredje perioden med ett 0-4-underläge.

Men i den tredje perioden visade FC Helsingborg prov på kämpaglöd och vägrade ge upp. De inledde en imponerande upphämtning med mål av Felix Uusitalo och Christoffer Andersson. Plötsligt var det bara en poängs skillnad mellan lagen när Jonathan Skoglösa också nätade. Med vind seglen gick FCH för en kvittering och allt framåt det kunde ge Thorengruppen möjligheter. De kunde återta kontrollen över matchen med mål av Matteus Gavatin och Axel Hjälm. FCH plockade ut sin målvakt i ett sista försök att komma tillbaka, men Team Thorengruppen SK höll stånd.

Matchen slutade med en seger för Team Thorengruppen SK med siffrorna 3-10. Trots en stark insats från FC Helsingborg i den tredje perioden kunde de inte helt komma tillbaka och besegla segern.

Nu är det landslagsuppehåll nästa helg innan två bortamatcher väntar för FCH. Först Nykvarn och sen AIK innan det är hemmamatch igen den 2 december mot Linköping.