Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Duellen mellan poängkungarna!

19 januari 2024 12:20
JAS

På söndag är det dags för en spännande JAS-match mellan FC Helsingborg och IBK Genarp. Mycket står på spel om topp placeringarna i serien och inte minst en spännande poängduell mellan ettan och tvåan i poängligan: Viggo Wallin från FCH och Elias Lundberg från IBK Genarp. Elias ligger etta med 33 poäng och Viggo tvåa med 30 poäng.


Viggo Wallin, känd för sitt offensiva spel, uttrycker sin strategi för att göra poäng "Jag vill alltid framåt och mot målet. Samt så skjuter jag på det mesta." Samtidigt reflekterar Elias Lundberg över sin egen framgång "Jag är en spelare som gillar att ha mina olika ytor på planen och när de blir lediga så brukar det resultera till mål eller assist."

När det gäller deras tidigare möte i höstas där FCH vann med 8-7, minns Wallin en spännande och jämn kamp: "Det var en sjukt roligt match där båda lagen hade ledning men vi lyckades hämta upp ett underläge till vinst i sista perioden." Lundberg, å andra sidan, ser tillbaka på förlusten med beslutsamhet "Det var en het match med många mål och mycket slit från båda lagen."

Båda spelarna har stor respekt för varandras styrkor. Wallin om Lundberg "Hans styrkor är väl att han är väldigt bra på sätta sina lägen och lägga upp fina lägen för sina medspelare." Lundberg ger igen med liknande beröm för Wallin "Han är en spelare som har bra bollkontroll med en bra uppfattning på plan så man får inte låta han ha bollen länge för då kan det resultera i mål!"

När det kommer till förutsägelser om matchens utfall, är båda spelarna optimistiska men oeniga. Wallin förutspår en 7-5 seger för FCH, där han bidrar med två poäng. Å andra sidan tror Lundberg på seger till Genarp, där han ser sig själv spela en central roll, "Publiken kommer få se min klubba göra mål och en bra match som kommer att sluta med 5-3 till oss."

Söndagens match i Helsingborgs Arena A-hall, som börjar kl. 13:00, blir inte bara en kamp om viktiga poäng i serien om playoff-platserna utan även en spännande duell mellan ettan och tvåan i poängligan.