Förluster i jämna match!

6 december 2017 10:59
DAM

Förra fredagen spelade damlaget hemma mot Munka-Ljungy IBK. Och precis som tidigare matcher dessa lag emellan blev den en jämn match som Munka-Ljunby IBK tyvärr gick segrande ur.

FCH börjar matchen bra och kan ta ledningen redan 1.18 in på första perioden genom Angelica Forsborn, assisterad av Caroline Holmgren. Direkt efter detta får FCH:s målvakt Elin Bergsten en huvudskada vilket leder till att Ida Bäckman får ta plats mellan stolparna och Munka-Ljungby IBK har turen att göra två mål inom loppet av 20 sekunder, 1.30 samt 1.49. 8.49 åker Munka-Ljungby IBK på en utvisning och FCH har chans till reducering men tyvärr är det motståndarna som skapar de hetaste chanserna och målen uteblir i powerplay. Bortalaget kan sätta punkt på första perioden när det bara återstår knappt 1,5 minut genom en spelvändning där de gör 1-3, tiden 18.32. FCH kommer ut som ett helt annat lag i andra perioden och från startsignalen är det deras match rakt igenom. Tyvärr lyckas Munka-Ljungby IBK göra ännu ett snabbt mål när klockan står på 00.20 men damerna ger sig inte utan nu är de på hugget och med stort spelövertag kan FCH göra tre raka mål och komma ikapp till 4-4! 2-4 målet kom 15.20 in på andra perioden och det är ännu en gång Angelica Forsborn som blir målskytt, denna gången på pass från Marika Tapper. Nu är det FCH:s tur att göra ett snabbt mål för redan 39 sekunder (15:59) är det dags igen. Lovisa Smedmark skickar in bollen genom ett långskott, pass från Johanna Lindholm. 17:17 kommer äntligen kvitteringsmålet då Hanna Johansson på ett frislag kan trycka upp bollen i krysset, assisterad av Caroline Holmgren. 3 mål på drygt 2 minuter innebär en kvittering och damerna har ett stort spelövertag sen startsignalen för andra perioden. Tyvärr blev det lite tändvätska för Munka-Ljungby IBK som bara drygt 40 sekunder senare kan sätta 4-5, tiden 17.59. I tredje perioden händer det inte så mycket förutom en utvisning på bortalaget där FCH får chans att göra om och göra rätt i powerplay men tyvärr vill det inte sig under dessa två minuter heller. FCH skapar de hetaste chanserna i tredje perioden och gör allt för en kvittering men tyvärr uteblir målen och matchen slutar 4-5 till Munka-Ljungby IBK.

I torsdag spelade damerna borta mot Malmö FBC Ungdom, ett ungt, snabbt och duktigt lag som har börjat denna säsong mycket bra. Trots en bra match men många lägen så slutade ännu en gång med uddamåls-förlust, då den målsnåla matchen slutade 1-2.

Matchen startades bra och FCH hade en del chanser men som tyvärr inte satt! 10.11 fick Caroline Holmgren en utvisning som FCH klarade av bra och precis när Caroline kommer in igen slår Malmö FBC bort bollen så Caroline kommer fri mot målvakten. Men en hemmaspelare hinner ikapp, bryter på ett icke godkänt sätt och FCH får straff! Felicia Ekman kliver fram för att ta straffen men tyvärr så räddar målvakten! I efterföljande PP så skapar FCH en del vassa lägen men bollen vill inte in. 18.26 kommer istället första målet då Malmö FBC Ungdom tar vara på en retur. I andra perioden dröjer det till 10.32 då nästa mål kommer, även detta från hemmalaget. 12.24 får dock FCH in en snabb reducering, målet görs av Sofi Persson med pass från Caroline Holmgren. 15.23 får FCH återigen PP men har svårt att få till det denna säsong. I period 3 skapar båda lagen chanser men inga måls görs! 19.20 får hemmalaget ännu en utvisning och här har FCH en chans att kvittera när de får spela 6 mot 4, men tyvärr lyckas de inte.

FCH gör en bra match igen men har svårt att sätta chanserna, trots en tunn trupp kämpar de på och är nära att få in ett kvittering. Skottstatistiken slutar 17 – 25 vilket visar att FCH sköt mycket men Malmö FBC Ungdom hade en mycket duktig målvakt!

Nästa match spelas hemma mot nykomlingen Willands IBK lördagen den 9/12 kl 16.30 i Västergårdshallen.