Seger borta mot Nykvarn

19 november 2023 18:19

Säsongens andra seger kom efter en ny tight match på bortaplan. Nykvarn kunde besegras med 4-3.

Efter en seger på åtta matcher var det en viktig match för FCH borta mot Nykvarn som hade åtta poäng. För att kunna blicka uppåt var tre poäng av högsta vikt. Därför var det inte förvånade när det utbröt ett stort jubel när Zacharias Melin gjorde 1-0 efter sju minuter. Inte bara fixa han ledningen det var även hans första SSL-mål för hans moderförening. Framspelad av sin radarpartner från ungdomsåren Fredi Petersson. Matchen var jämn spelmässigt och båda lagen skapade en del chanser men FCH kunde hålla Nykvarn utanför för sig och hålla dem borta från de stora chanserna. När de väl kom till avslut stod Qvarfordt i vägen. Tyvärr kunde inte ens han stå i vägen när Nykvarn kvitterade med två minuter kvar av första perioden.

Andra perioden var sedan ett riktigt ställningskrig där båda lagen fick chansen varsin gång i power play, men inga mål. Ett signum för andra perioden. Inget av lagen kunde få hål på varandra och det var 1-1 inför sista perioden. En period det skulle bli desto fler mål. Efter tre minuter tog FCH ledningen igen genom Amadeus Carlström. Även han gjorde sitt första SSL mål! Bara dryga minuten senare kom även 3-1 till FCH av Christoffer Andersson. Den lite oväntade målexplosionen i matchen fortsatte minuten senare med en reducering av Nykvarn. Hemmalaget tryckte sedan på för en kvittering. Kom chansen stod Qvarfordt i vägen. Mitt i trycket kunde FCH istället kontra in 4-2. Återigen genom firma Melin/Petersson. Sista av halvan blev sedan en riktig blåsvart nervpärs. Pulsen gick upp ytterligare något hack när Nykvarn reducerade med nio minuter kvar. Trots några chanser från hemmalaget kunde FCH hålla undan och ta säsongens andra seger. Återigen på bortaplan och återigen med uddamålet. Matchhjälten Zacharias Melin var väldigt nöjd med trepoäng och två mål efter matchen. "Det är så extremt skönt och ta med oss tre friska hem idag! Vi har jobbat hårt och länge för detta. Skönt att all träning och tid vi lägger ner äntligen ger resultat! Sen otroligt kul att få bidra med mina två första mål i SSL assisterat av sin barndomsvän"

Poängen visade sig vara extra viktiga när även bottenkollegorna Hagunda och Karlstad vann. I en väldigt jämn tabell ligger FCH nu på 13:e plats med sexpoäng. Hagunda ligger efter på sämre målskillnad men samma poäng. Över finns Karlstad med en poäng mer och Nykvarn med två poäng mer. Nästa veckas motståndare AIK ligger fyra poäng före.