Seger i Svenska Cupen

8 september 2023 21:58

Match ett i Svenska Cupen bjöd på en riktig målfest när FCH ställdes mot sina lokala rivaler i Höllviken. Det blev en imponerande seger med siffrorna 11-5 för FCH efter en stark prestation under den andra perioden.

Matchen inleddes med en snabb ledning för hemmalaget när de öppnade målskyttet och tog en 1-0-ledning endast fem minuter in i matchen. Det tände hoppet för hemmalaget, men det skulle snart släckas när FCH började växla upp tempot.

Det var Felix Uusitalo som kvitterade till 1-1, och kaptenen Fredi Petersson bidrog med en assist. Därefter var det FCH som dominerade, och målen rullade in. Fredi Petersson själv gjorde sitt andra mål i matchen och ledde laget till en 3-1-ledning efter den första perioden.

Andra perioden började lika starkt som den första slutade för FCH. Christoffer Andersson gjorde 4-1 bara 01:13 in i perioden, och Ebbe Nordbäck utökade ledningen till 5-1 bara 19 sekunder senare. Simon Nilsson fortsatte målskyttet och gjorde 6-1, och FCH fortsatte att pressa på med ett imponerande anfallsspel. Perioden avslutades med att Linus Bergström gjorde ett fantastiskt mål när han plockade upp en förlupen boll, dribblade förbi en Höllviken-spelare och pricksköt bollen i nättaket för att göra 9-2.

Med en ledning på 10-2 inför den sista perioden var matchen praktiskt taget avgjord, men Höllviken gav inte upp. De lyckades göra tre mål, men Jens Rasmusson stängde matchen med ett mål i tom bur, och resultatet landade på 11-5 till FCH.

Denna seger ger FCH ett litet övertag inför nästa match, som kommer att spelas på måndag i Idrottens hus. Det är viktigt att notera att målskillnaden inte spelar någon roll i denna turnering, så en eventuell förlängning kommer att krävas om Höllviken vinner. FCH har nu möjlighet att avancera oavsett om de vinner eller spelar oavgjort.

• Sebastian Öijen: 1 assist

FCH visade prov på imponerande spel i denna match och ser fram emot att bygga vidare på denna framgång i kommande matcher i Svenska Cupen.