Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i premiären borta

17 september 2023 18:15
Herr

Det blev en tuff premiär för FC Helsingborg när de ställdes mot Karlstad IBF. Trots en lovande start med en 2-0-ledning för FCH, kunde de inte hålla emot hemmalagets upphämtning.


Matchen inleddes på bästa möjliga sätt för FC Helsingborg. Efter elva minuters spel i den första perioden, utnyttjade Niclas Brohlin Ljung ett power play och satte sitt första mål för FCH. Bara fem minuter senare kom det andra målet när Brohlin Ljung erövrade bollen högt upp i banan och serverade den till Simon Svensson, som snyggt placerade in den i mål. Vid den här stunden såg det ljust ut för FC Helsingborg, och en 2-0-ledning verkade vara i sikte inför pausen.

Mot slutet av den första perioden fick dock hemmalaget sin chans och reducerade med bara en och en halv minut kvar på klockan.

I den andra perioden tog Karlstad IBF över initiativet och hade ett litet spelmässigt övertag. Matchens bästa spelare, Anton Vestlund, kvitterade för hemmalaget ungefär halvvägs in i perioden. Sedan tog Karlstad även ledningen i power play med bara fem minuter kvar. FC Helsingborgs 2-0-ledning hade vänts till en 3-2-fördel för värmlänningarna inför den avgörande tredje perioden.

I den tredje perioden var Karlstad IBF hetast och lyckades göra fyra mål på fyra minuter. Trots att FC Helsingborg inledde perioden starkt och skapade några halvchanser, lyckades de inte vända matchen till sin fördel. Med sex minuter kvar i matchen tog FC Helsingborg en chans och plockade ut målvakten för att satsa på en sen kvittering, men bollen ville inte in. Istället kom det åttonde målet för Karlstad med bara en minut kvar av matchen. Det blev dock ett sista tröst mål för FC Helsingborg när Christoffer Andersson nätade.

Nästa möte är hemmapremiären mot Växjö som äger rum i Helsingborg Arena den 25:e september. FC Helsingborg hoppas på ett stort stöd från hemmapubliken och en chans att ta sin första seger i säsongen.