Tuff förlust i Kalmar

4 oktober 2023 20:48

Trots ledning blev det inga poäng med hem från Kalmar.

FCH inledd bortamatchen mot Kalmarsund piggt och tog rättvist ledningen i tredje minuten genom Niclas Brohlin-Ljung. Efter det åkte FCH på sin första av tre utvisningar i första perioden. De såg ut att klara det numerära underläget men med fyra sekunder kvar kunde hemmalaget kvittera, FCH fortsatte dock att vara det bästa laget i fem mot fem och tog åter ledningen genom Nicklas Lidholm. Men FCH är inte ett lag i medvind nu och i slutet av perioden kunde Kalmarsund både reducera och kvittera. Sista målet kom med bara 23 sekunder kvar. Roligare blev det inte i när Kalmarsund sen utöka till 4-2 efter bara 20 sekunder i andra perioden. Efter det var det en jämn period och det blev inga fler mål i mitt akten. FCH hade häng och känn på att kunna ta poäng. Men det blev en längre uppförsbacke direkt med ytterligare två snabba mål. När FCH sen fick chansen i powerplay efter att Kalmarsund hade fått matchstraff för handgemäng kom man lite närmare genom Nicklas Lidholms andra mål. När FCH sen gick framåt fär komma närmare kunde Kalmarsund kontra in 7-3. FCH gav inte upp och gjorde snabbt 7-4 där även Niclas Brohlin-Ljung blev tvåmålsskytt. Men närmare kom man inte ikväll. Istället kunde Kalmarsund sätta spiken i kistan i powerplay med 45 sekunder kvar.

Av fyra spelade matcher har FCH varit i ledning i tre av dem. Nu ska det bar knytas ihop så kommer poängen. Nästa chans är den 15:e oktober hemma mot Falun på Helsingborg Arena.