En Storförlust för FCH Dam och en viktig derbyseger!

31 oktober 2017 14:28
DAM

Med två matcher på kort tid kom FCH Dam ut med tre poäng efter en härlig seger i derbyt mot Gantofta.

I torsdags åkte FCH Dam till Ängelholm för att möta FBC Engelholm och det blev en match som damerna helst vill glömma. Det pratades innan om att vara med från början och inte bjuda motståndarna på något, men när klockan står på 17.52 har hemmalaget gjort 4-0. FCH är inte alls med i matchen och bjuder FCB Engelholm på mål då misstag görs. Inför period 2 görs vissa ändringar i laget och att ligga under med 0-4 är inget i innebandy. Dock kommer 5-0 efter 6.37 men 11.46 gör Hanna Johansson 5-1 på ett snyggt frislag framför mål, pass från Caroline Holmgren. Här får damerna lite energi men i innebandy går det fort och 12.06 gör FBC Engelholm 6-1. Innan perioden var slut hade hemmalaget ökat på sin ledning till hela 9-1! Inför sista perioden bestämmer sig damerna för att i alla fall vinna den! 1.37 gör Angelica Forsborn 9-2, med pass från Johanna Andersson. Hemmalaget ökar på sin ledning med 10-2 när klockan står på 4.48, men det är FCH som får göra sista målet och vinner tredje perioden. Målet görs av Lovisa Smedmark, med pass från Caroline Holmgren.

Alldeles för många misstag och att FBC Engelholm har en otrolig utdelning på sina chanser gör att bollarna trillar in. Detta blir, som sagt, en match som FCH Dam snabbt vill glömma och se till att få revansch när lagen möts på hemmaplan!

Lördagens derby mot Gantofta IBK blev desto roligare! FCH hade ett väldigt stort spelövertag i första och andra perioden men fick inte in bollen. Trots fint spel, många avslut och tålamod ville inte målen sitta. Gantofta IBK ställde upp en mur framför egen mål och gjorde det bra, och var det inte bortalaget som täckte skott var det stolpen eller ribban som satte stopp för målen. Men så 13.55 kom äntligen 1-0 då Felicia Ekman vinner en boll i motståndarnas hörn och bågar in och sätter bollen säkert! Här kändes det som att FCH kontrollerade matchen men i tredje perioden kom Gantofta IBK in som ett bättre lag, de pressade och vågade mer och det gav resultat då de gjorde 1-1 när klockan stod på 4.17. FCH började spela stressat och Gantofta IKB hade en del chanser men 15.29 sätter Johanna Andersson det så sköna 2-1 målet med pass från Felicia Ekman. Gantofta IKB tar ut sin målvakt men lyckas inte få till några farliga lägen och vinsten är klar!

Skotten vanns med hela 35-12, och FCH borde ha avgjort redan i andra perioden, men en vinst är en vinst och extra skönt när det är just mot Gantofta IBK.

Nästa match är borta mot Röke IBK då det är dags för åttondelsfinal i Skånemästerskapen! Matchen spelas 19.30 i Qpoolen!