Johanna Andersson tillbaka i FCH!

24 juli 2017 11:34
DAM

Efter fyra säsonger i Gantofta är Johanna Andersson äntligen tillbaka där hon hör hemma, nämligen i FCH.


Johanna, bördig från Värmland, har haft två lyckosamma sejourer i FCH tidigare och har även hunnit med spel i högsta serien med Engelholm.

– Johannas förmåga att lyfta sin omgivning och få alla att älska de viktiga och jämna matcherna är något vi kommer att ha stor nytta av, säger FCH:s sportchef Måns Gilén.

De senaste fyra åren har Andersson varit motorn i ett Gantofta som rusat som en raket genom seriesystemet och så sent som förra säsongen var hon formidabel i Division 1.

– Jag är glad över att vara tillbaka i FCH, min moderklubb i Skåne, där jag saknat många av mina vänner. Jag hoppas jag kan tillföra mycket till laget och att jag har det där lilla extra som behövs både på och utanför planen, säger Johanna Andersson.

Måns Gilén intygar.

– Hon är en stor ledare både på och utanför plan och har varit lagkapten både i FCH och Gantofta tidigare. Att hon dessutom förmodligen är seriens mest vältränade spelare gör inte saken sämre, fortsätter Måns Gilén.

En annan av Johannas styrkor är att hon kan användas på alla positioner där man använder klubba.

– Tränare Christian Melin har mig veterligen för avsikt att använda henne som ytterforward i första hand. FCH-publiken kan garanterat räkna med många härliga dragningar från högerkanten i vinter, avslutar Måns Gilén.

Till sist. Välkommen hem, Johanna!

Tidigare klubbar: Nordmarkens IF FC Helsingborg IBC Engelholm FC Helsingborg Gantofta IBK