Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Helsingborg
FCH

Säsongspremiär och superderby i första SSL-omgången!

21 september 2018 14:06
Herr

Efter mer än 175 dagars försäsongsträning med löpning i spåret, styrkepass i gymmet samt oändligt många träningspass närmar sig nu premiäromgången med stormsteg. Klockan 19:00 på lördag tekar FC Helsingborg igång säsongen mot Höllviken nere i Halörhallen.


Höllviken harredan spelat en match, mot nykomlingarna Kalmarsund i onsdags. Matchen slutade med en 6-5-seger i Kalmar.

FCH går i år in i seriespelet med flera nya och yngre ansikten. Ett FCH-lag som inte är formaterat som det brukar vara. FCH gör en nysatsning och kommer nu satsa mer ungt och långsiktigt för att få en mer hållbar föreningsutveckling över tid.

Nya spelare och tränare som tillkommit är: Isac Lindblad (RIG Umeå) Philip Sannum (Malmö FBC) Joel von Reis (Munka Ljungby) Jonathan Olsson (Munka Ljungby) Fredrik Gjödalstuen (Sarpsborg Sharks) Niklas Pålsson (Tränare, Jönköping IK)

Försäsongens matcher och prestationer har varit av varierad kvalitet, där man gjorde fina insatser i Schweiz samt i den senaste matchen mot Mullsjö, men blandade det med bottennapp mot bland annat Warberg. Även Höllviken har blandat och gett under försäsongen, vilket ör att det är svårt att veta hur lagen står inför lördagens drabbning.

Hemsidan har varit i kontakt med tränare Patric Johansson inför premiären, som har följande att säga om laget och säsongen:

Hur är känslan i laget bara några få dagar innan seriepremiären?

Det är en bra känsla tycker jag. Förväntansfullt som vanligt inför en ny säsong och kanske lite extra denna gången med tanke på vår nya strategi i föreningen.

Försäsongen har blandat och gett, vad är din slutsats kring den?

Ja visst har den blandat och gett men i stort sett är jag nöjd. Det har varit en ganska stor spelaromsättning vilket i sig naturligt medfört att resultat och prestation har varierat.

Många nya ansikten blandat med mycket rutin som lämnat, vad betyder det för FCH i år?

Det kommer att betyda mycket redan i år men framförallt på lång sikt. Vi bygger om och det kommer att ta tid. Förmodligen kommer våra prestationer variera en del i början av säsongen för att därefter bli stabilare ju längre säsongen lider. Lagsammanhållningen stärks ytterligare ett snäpp och nya spelare kommer kliva fram och ta större ansvar. Att verkligen med hela hjärtat spela för klubbmärket blir också mer påtagligt under denna säsong.

Någon eller några spelare som varit framstående under försäsongen som Helsingborgspubliken ska hålla ett extra öga på?

Jag tycker att samtliga av de nya spelarna i laget har gjort det bra. Ska jag välja någon så säger jag Philip Sannum, en spelare med attityd och pondus som vägrar släppa motståndarna förbi sig.

Höllviken är svåra att placera i år, vad tror du om matchbilden?

Till att börja med ska det bli riktigt kul att säsongen sätter igång. Ja, Höllviken är lite svåra att placera. Dom har några riktigt duktiga spelare som vi så klart måste hålla koll på. Det är två kontringsstarka lag som möts så kanske blir det en matchbild där bägge lagen vill kontra och den som gör det bäst kommer gå segrande ur striden.

Till slut, hur går matchen?

Vi vinner till slut en jämn match med två måls differens.

Kan man inte ta sig till Höllviken på lördag finns möjligheten att följa laget via SSLPlay.se. Om man skapar ett abonnemang eller bara köper en match går en del av pengarna till FCH.