Höllviken
HIBF

Seger i derbyt mot Höllviken!

11 januari 2018 10:29

Senaste gången FCH gjorde första målet i en match var den 3:e december. Efter det har vi hamnat i underläge i fem raka matcher. Nu var det återigen dags att göra första målet och precis som den 3:e december hette motståndarna Höllviken.

Det var två lag med skilda världar som möttes. Höllviken hade gjort 21 mål på de senaste två matcherna och vi hade släppt in 19. Det var hög tid att få ordning på både defensiv och offensiv för vår del.

Efter två relativt jämna perioder gjorde vi ett ryck i början av den tredje och gick fram till 6-2. Höllviken valde att göra lite ändringar och matcha sin 1:a femma mot vår 2:a i den sista perioden och vi lät det bero då vi kände att det var ganska bra för vår del. Vi kunde istället skapa bra tryck med vår 1:a mot deras 2:a och fick till flera långa anfall.

Men visst skulle det bli nerv i matchen under de sista två minuterna. Höllviken är bra i spelet 6 mot 5 och fick in två reduceringar innan vi kunde sätta avgörande 7-5 i tomt mål med sekunden kvar att spela.

Nu laddar vi om för att på lördag bege oss till Jönköping i jakt på tre nya poäng.