Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Jonte Nilsson om landslaget och matchen mot Falun

26 oktober 2018 16:13
Herr

Förra helgen spelade han med flertalet av dem, på söndag står han öga mot öga med dem. Landslagsaktuelle Jonathan Nilsson berättar om säsongsinledning, landslaget och om att möta Falun på söndag inför storpublik.


Hur gick det med landslaget förra helgen?

-Det gick helt okej, vi som lag spelade bättre för varje match som gick under helgen och vann turneringen på ett snyggt och stabilt sätt. För min egen del finns det betydligt mer att hämta, inte riktigt nöjd över vad jag får ut av mitt spel med landslagströjan på. Men jag krigar ändå på bra och är oerhört glad och stolt över att få chansen att visa upp mig i dem sammanhangen.

Vad säger du om FCH:s säsongsinledning?

-Jag tycker vi har spelat bättre än vad tabellen visar, vi har inte riktigt lyckats knyta ihop säcken och förlorat ett par matcher som med lite marginaler på vår sida vi kunnat vinna istället. Men jag är inte speciellt orolig, vi har samtidigt visat en stor styrka i gruppen att vi aldrig viker ner oss och vi kommer bara bli bättre ju mer tid detta laget får tillsammans.

Du ligger delad etta i SSL:s skytteliga, vad tycker du om din säsongs öppning?

-Jag tycker det överlag har gått bra och att jag har tagit ytterligare kliv framåt i mitt spel och i min femma som funkat väldigt bra. Även kunnat bidra en del och hittat en bra roll i powerplay som ökat på produktionen. Men även här finns det 2 matcher där jag tycker jag inte kommer upp i nivå och inte hjälper laget mot seger på det sättet som jag borde göra i detta lag. Så det är blandade känslor, man vill alltid mer!

Du fick förra helgen spela med en hel del Falun spelare i landslaget, vad kan du ta med dig av det till söndagens match?

-Vi är ett par spelare i laget som mött Falun ett par gånger nu och vi har bra koll på allihopa där egentligen, men det är ett otroligt skickligt lag med ett par riktigt vassa spetsspelare. Finns nog inget jag tar med mig direkt från förra helgen utan vi vet ungefär vad som kommer vänta oss på söndag.

Hur ska ni för att hålla sviten vid liv om poäng i alla hemmamatcher hittills?

-Vi kommer ju ha väldigt stor publik och härlig inramning i ryggen, så vi kommer komma ut till denna match fullpumpade med adrenalin och sug efter en tre poängare. När vi som lag är på det humöret så är vi ruggigt jobbiga att möta och det kommer även Falun få känna på i arenan på söndag. Sen gäller det i en sådan här match att även kunna hålla huvudena kyliga och spelare borta från botbänken.

Varför ska publiken komma till Arenan på söndag?

-För att ett mycket bättre innebandyevenemang och inramning till en match kan du inte få i Skåne. Det bjuds på massvis med landslagsspelare på banan och en väldigt hög kvalitetsnivå på spelet, och som pricken över i:et bjuds det dessutom på fri entré! Men framförallt ska ni komma dit för att stötta oss att starta vår intensiva matchperiod innan VM med tre poäng.