Förlust mot svenska mästarna

2 oktober 2023 20:42

Det var redan klart på förhand att det skulle bli en tuff match när regerande svenska mästarna kom på besök.

Det var också gästerna som tog tag i taktpinnen direkt och var det bollförande laget medans FCH satsade på försvar och kontringar. Det blev också en del kontringslägen men skärpan i sista tredjedelen var inte riktigt där för att få de heta chanserna. Storvreta kunde istället utnyttja sitt övertag och göra 1-0 efter åtta minuter. Gästerna skulle sen göra två obesvarade mål till innan perioden var över. Andra perioden fortsatte sen i samma mönster med att FCH försvar sig hårt och gick på kontringar men kunde inte få utdelning även om man också fick chansen i powerplay. När 4-0 kom i den 15:e minuten gick proppen ut lite och uppsalalaget gick upp till 7-0 när slutsignalen löd. FCH gjorde en del förändringar inför tredje och började skapa en hel del lägen men det var gästerna som gjorde målet. Men tillslut fick FCH in bollen när Axel Rasmusson gjorde sitt första SSL-mål. Matchen slutade 8-1 till regerande mästarna och serieledarna. FCH vann skotten sista perioden när man började trycka framåt. FCH får ladda om till onsdag för då är det dags för säsongens andra bortamatch, då mot Kalmarsund.