Bergström matchvinnare borta mot AIK

26 november 2023 15:23

FCH tog en seger för andra matchen i rad. Linus Bergström blev stor matchvinnare med avgörande i förlängningen.

Linus Bergström var tillbaka i laget efter att missat förra veckans match när han blev pappa för första gången. Efter att Zacharias Melin gjort två mål senast fick han återigen förtroendet med Fabian Hansson i första femman vilket gjorde att Bergström tog steget upp i banan och spelade forward ihop med Christoffer Andersson. Det var just den femman som la grunden för segern. FCH började starkt och gick upp till 2-0 i början av matchen efter mål av Christoffer Andersson och Amadeus Carlström. Då hade det gått dryga åtta minuter. Ledningen skulle dock inte hålla sig ända till periodvilan utan AIK hann både reducera och kvittera innan klockan tjöt.

Andra perioden började även den bra för gästerna från Skåne. 3-2 kom genom Linus Bergström framspelad av Christoffer Andersson sen kom 4-2 nästan direkt av Fabian Hansson. Hans första SSL mål för FCH! Men inte heller denna gången skulle FCH få fira ledning i paus. AIK reducerade, kvitterade och tog även ledningen för första gången i matchen under andra periodens sista del. Efter två svängiga perioder hade FCH ett måls underläge inför tredje perioden.

Efter två perioder där lagen delat chanser med varandra tog AIK tag i kommandot och satt tryck i tredje perioden. Trots stort övertag i bollinnehavet uteblev målen. Därför kan det som en chock för hemmalaget när FCH i tolfte minuten kontrade in 5-5 genom Simon Nilsson assisterad av Hannes Andersson. Chocken blev inte direkt mindre när det exakt en minut senare stod 6-5 till FCH. Zacharias Melin fortsatte visa god målform och gjorde säsongens tredje mål, nu framspelad av Christoffer Andersson. Förhoppningarna om att få med sig tre poäng från Solna grusades med tre minuter kvar när AIK kvitterade. Det blev inga mål i periodens slutskede utan matchen fick avgöras i förlängning.

I spel 4 mot 4 öppnades planen upp och det blev chanser åt båda hållen. Efter en slarvig AIK aktion kom Christoffer Andersson och Linus Bergström 2 mot 1 rusandes mot AIK målet. Christoffer slog diagonalen och Linus sköt på ett tillslag och matchen var vunnen. Två poäng hem till Skåne och upp ovanför nedflyttningsstrecket för första gången för säsongen. I alla fall till Karlstad spelat sin match senare ikväll.

Christoffer Andersson stod för fyra poäng idag med ett mål och tre assist vilk gjorde att han gick från plats 47 till 28 i poängligan. Nästa match spelas hemma mot Linköping den 2:a december på Idrottens hus. Hoppas vi ses där för att ta tredje raka segern.

Slutligen vill vi från FCH passa på att gratulera Linus Bergström till tillökningen i familjen!