Första förlusten är ett faktum

11 oktober 2017 21:49
HERR

Herrarna åkte idag till Mullsjö som serieledare och obesegrade men fick lämna med säsongens första förlust efter en svag sista period.

I den första perioden kunde man känna igen det FCH som hittills inte förlorat en match. Med en solid och uppofrande försvarsspel kunde man hålla ner skotten och chanserna från västgötarna. Framåt var man effektiva och kunde ta ledningen redan efter en minut genom Daniel Sebek osjälviskt framspelad av Jonathan Skoglösa. Efter en jämn period kunde Jonathan Nilsson utöka ledningen till 2-0 strax innan paus.

Det märktes att Mullsjö inte var nöjda med sin första period. På bara tre minuter hade de reducerat och kvitterat. När matchens första utvisning drabbade Jonathan Nilsson kom även ledningsmålet genom förre FCH:aren David Gillek. Efter ett kraftigt Mullsjö övertag i periodens inledning jämnade spelet ut sig och i matchminut 15 kunde Daniel Sebek kvittera med sitt andra mål för matchen. Även om FCH fick chansen i PP i slutet var ställningen lika in för final akten.

FCH fick chansen i PP igen tidigt i den tredje perioden. Men trots en del fina lägen blev det inga mål. Istället kunde Isaac Rosén göra 4-3 till Mullsjö. Repliken kom dock snabbt genom Linus Nordgren, 4-4. Efter det var det roliga slut för FCH. På fyra minuter kunde Mullsjö dra ifrån till 8-4. Det solida försvaret var som bortblåst och många dåliga beslut resulterade att Mullsjö fick göra många enkla mål. Reduceringen till 8-5 kom genom Mika Kohonen, men närmare än så kom inte laget. Istället kunde Emil Kihlbom avsluta målfyrvekeriet med en riktig delikatess till 9-5.