Första hemmaförlusten

19 oktober 2017 10:31
HERR

Pixbo blev det första laget som lyckades betvinga FCH i Helsingborg Arena. Slutresultatet skrevs till 8-6 i Pixbos favör.

I den tredje matchen för säsongen i Helsingborg Arena var det bortalaget Pixbo som började bäst. De kunde ta ledningen efter åtta minuter via Wiliam Lindh. Efter Pixbos ledningsmål började FCH sakta men säkert börja äta sig in i matchen. FCH hade dock svårt att få upp farten och skapa något tryck i anfallsspelet. Men trots det kunde man få in kvitteringen strax innan pausvilan när Fredrik Azelius satte sitt första mål sedan comebacken.

Andra perioden började bättre ur ett FCH perspektiv. Redan efter 4 minuter kom 2-1 via den nyblivna landslagsmannen Jonathan Nilsson. Men signifikativt för matchen var att lyckan aldrig varade länge för det blåsvarta hemmalaget. Bara några minuter senare kom kvitteringen genom veteranen Calebsson och strax därefter stod samma Calebsson för assisten till 3-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Tredje perioden startade med en kalldusch när Linus Andersson kunde utöka Rävarnas ledning till 4-2 efter blott 52 sekunder. Den förre FCH:aren Max Wahlgren kunde sedan göra 5-2 i power play. Det var en tung uppförsbacke för Helsingborgarna med 13 minuter kvar av matchen och ett tre måls underläge. Ett under läge som krymptes två gånger om genom först genom Jonathan Nilsson och sedan Nicklas Lidholm. Men detta var inte FCH:s match. Sju sekunder efter 4-5 målet kom 6-4 till Pixbo och uppförsbacke igen. När Adam Persson sen gjorde 7-4 såg det riktigt mörkt ut FCH. Med fem minuter kvar tändes ett sista hopp när Mika Kohonen kyligt reducerade på straff. Men som en hackig skiva upprepade sig mönstret från tidigare i matchen. FCH gör mål och direkt gör Pixbo mål, 8-5 med två minuter kvar. Med 30 sekunder kvar tröstmålade Linus Nordgren in 6-8 vilket också blev slut resultatet.

Härnäst väntas en tuff bortamatch mot europamästarna och serieledarna Falun. Matchen spelas nu på lördag kl 17.00.