DAL

Förlust mot Dalen

17 november 2017 12:12
HERR

En bra period räckte inte för seger mot IBK Dalen utan det blev fjärde förlusten för säsongen.

Efter att varit på gång mot AIK senast var målet klart inför hemmamatchen mot Dalen att det skulle bli de tre första poängen på en månad. Det visade det sig dock inte i inledningen av matchen där Dalen började klart piggast och gjorde både ett och två noll. FCH rykte upp sig lite de sista fem minuterna och kunde reducera till 1-2 genom Jonathan Skoglösa fint framspelad av Linus Nordgren.

Andra perioden påminde mycket om den första. Dalen var lite hetare och FCH fick kämpa för att hänga med. Det var också något som skulle visa sig på resultattavlan. Dalen kunde göra två mål även i den andra perioden. Glädjande var att Jonathan Edling tog straff för andra matchen i rad.

Med tre mål upp in för sista perioden var det bara full fart framåt som gällde. Och det var ett nytt lag som stod på planen. Aggressiviteten och initiativförmågan vara tillbaka. Trots ett massivt spelövertag tog det tio minuter innan reduceringen kom. Andreas Lindholm gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Med fem minuter kvar fick hemmalaget chansen i powerplay. Det tog 20 sekunder sedan hade Lindholm även smällt in sitt åttonde mål för säsongen, 4-3. Efter målet fortsatte forceringen för att få in en kvittering. Men i all press fick Dalen en kontring som Nordgren stoppade för bryskt enligt domarna. Dalen fick sin andra straff i matchen. Ny straffskytt, samma resultat. Jonathan Edling tog även straff nummer två. Dalen fick dock sin utdelning i det efterföljande powerplayet, 3-5 med två minuter kvar. Time out FCH och ut med målvakten. Trots några bra chanser kunde Dalen rulla in 6-3 i tom kasse med 30 sekunder kvar.

Det blir chans till snabb Umeå revansch. Redan imorgon reser laget till Umeå för match mot Thoréngruppen.